ISW: удари по об’єктах на території РФ вплинуть на наступальні операції по всій лінії фронту

У ніч проти 18 вересня дрони СБУ та Сил оборони ліквідували склад з “Іскандерами”, “Точками-У” та КАБАми у Тверській області РФ. Скрін відео пожежі у Тверській області РФ, наданого Суспільному джерелом у спецслужбах

Продовження українських ударів по тилових російських логістичних об'єктах на території Росії, окрім знищення запасів боєприпасів та логістичних об'єктів, також призведе до ширшого оперативного тиску на російських військових.

Про це йдеться в аналітичному звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

“Влітку 2022 року українські війська здійснили серію ударів HIMARS по російських складах боєприпасів по всій окупованій Україні, що змусило російські війська розосередити склади боєприпасів і знизило ефективність російської логістики на той час. Повторні удари по складах боєприпасів на території Росії, які спричиняють подібні до удару в Торопці збитки, можуть змусити російське військове командування прийняти аналогічне рішення про реорганізацію і розосередження систем підтримки і логістики в Росії для пом'якшення наслідків таких ударів”, — йдеться в аналітичному звіті.

Зазначається, що російські війська, вочевидь, не усунули вразливі місця на багатьох об'єктах матеріально-технічного забезпечення в Росії через обмеження на використання Україною зброї, наданої Заходом. Як відзначили аналітики, об'єкт в Торопці не перебуває в межах досяжності західних систем із України.

Зняття обмежень на використання західних систем і подальший розвиток власного потенціалу України з завдання ударів на великі відстані може дозволити українським військам більш ефективно використовувати такі російські вразливості, наголосили аналітики ISW.

“У липні 2024 року українські війська завдали удару по ще одному російському складу боєприпасів поблизу Сергіївки Воронезької області, і подальші українські удари по російських складах боєприпасів і ракет також можуть знищити значну частину російських матеріальних запасів”, — йдеться в аналітичному звіті.

За даними аналітиків, українські удари по об'єктах на території Росії можуть вплинути на наступальні операції по всій лінії фронту в Україні, якщо українські війська матимуть матеріальну базу, можливості і дозвіл на проведення масштабної кампанії з завдання ударів по об'єктах матеріально-технічного забезпечення і підтримки на території Росії.

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Новини Чєрнігова