Укренерго: відбувається аварійне постачання електрики з енергосистем Польщі, Словаччини і Румунії

За інформацією: Суспільне Чернігів.

Електромережі. Freepik

Станом на ранок п’ятниці, 13 вересня, споживання електроенергії відповідає сезонним показникам. Відбувається аварійне постачання електроенергії в Україну з енергосистем Польщі, Словаччини та Румунії. Через бойові дії та з інших причин сьогодні вранці повністю або частково знеструмлені 562 населені пункти. Негода знеструмила 41 населений пункт у чотирьох областях.

Про це повідомили в Укренерго.

  • Через бойові дії та з інших причин сьогодні вранці повністю або частково знеструмлені 562 населені пункти. Через бойові дії є нові знеструмлення у Донецькій, Херсонській, Харківській, Одеській, Івано-Франківській областях.
  • Через негоду на ранок був знеструмлений 41 населений пункт у Житомирській, Київській, Чернігівській, Кіровоградській областях.
  • З технічних причин є знеструмлені споживачі у Запорізькій, Дніпропетровській та Сумській областях.

“Споживання відповідає сезонним показникам. Сьогодні, станом на 9:30, його рівень був на 2,1% меншим, ніж в цей же час у четвер, 12 вересня. Вчора, 12 вересня, добовий максимум споживання був зафіксований у денні години. Він був на 1,8% нижчим, ніж попередньої доби – у середу, 11 вересня”, — зазначили в Укренерго.

Енергетики нагадали, що зараз українська енергосистема продовжує відновлюватись після дев’яти масованих атак росіян, у ній зберігається дефіцит потужності, а на енергооб’єктах тривають аварійні та планові ремонти. Зберігається необхідність ощадливого споживання електроенергії. Споживачів просять не вмикати одночасно кілька потужних електроприладів у період з 16:00 до 22:00.

Сьогодні, 13 вересня, для подолання дефіциту в енергосистемі, на запит НЕК “Укренерго”, відбувається аварійне постачання електроенергії в Україну з енергосистем Польщі, Словаччини та Румунії. Також аварійна допомога зі Словаччини і Польщі надходила вчора, 12 вересня.

Імпорт

Відбуватиметься протягом доби з Польщі, Румунії, Словаччини, Угорщини, Молдови. Загальним обсягом 18 204 МВт*год, з максимальною потужністю в окремі години до 1485 МВт.

Експорт

Не відбувається і не передбачається.

Раніше прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявляв, що, якщо не буде подальших обстрілів енергооб’єктів, Україна могла б пройти зиму без відключень. Водночас, за даними розвідки, Росія готує наступні масовані атаки по енергосистемі України.

Глава уряду 10 вересня розповів журналістам, що ця зима буде не менш важкою, ніж попередні. Можливо, навіть найважчою. За його словами, складно прогнозувати, скільки годин без електрики будуть українці взимку та чи будуть відключення взагалі.

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Новини Чєрнігова