Внутрішньо переміщенні особи мають право на безоплатну меддопомогу

Внутрішньо переміщенні особи мають право на безоплатну меддопомогу

Від 30 серпня 2024 року внутрішньо переміщенні особи мають право на безоплатну меддопомогу. У Прилуках статус ВПО мають близько 3000 мешканців.

Нова програма державних гарантій медичного обслуговування населення охоплює 226 лікарень. Повну вартість лікування оплачує Національна служба здоров’я України (НСЗУ) незалежно від місця реєстрації чи статусу пацієнта. Допомога включає діагностику, цілодобове лікарське спостереження, тромболітичну терапію, хірургічне втручання, реабілітацію, своєчасне проведення знеболення та необхідні ліки.

Якщо потрібне більше інформації про перелік послуг перейдіть на сайт Національної служби здоров’я України в розділ «Громадянам» — Безоплатні послуги в програмі медичних гарантій 2024 року.

Якщо у вимушеного переселенця вимагають оплату чи електронне направлення, можна звернутись на гарячу лінію МОЗ України – 0 800 602 019, або до НСЗУ за номером 16-77, або ж заповнити електронну форму на офіційному сайті НСЗУ у меню «Громадянам» — Зворотній зв’язок. Тут ви можете залишити свої зауваження, заяви та скарги, адже такі дії є неправомірними.

Детально про безоплатні медичні послуги, які можна отримати за програмою медичних гарантій – у електронному посібнику «Гід по програмі медичних гарантій для пацієнта 2024».

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Новини Чєрнігова