Ситуацію на Покровському напрямку коментувати поки не час — Зеленський

Президент України Володимир Зеленський з робочим візитом в Італії, 7 вересня 2024 року. Офіс президента України

Президент України Володимир Зеленський на полях економічного форуму "Амброзетті" в Італії прокоментував розмови про те, що наступ армії РФ на Покровському напрямку вдалося зупинити. Президент каже, що розповідати про це ще рано.

Про це Зеленський сказав в інтерв'ю кореспондентці "1+1", яке показали в ефірі телемарафону.

"Ситуація в будь-якому випадку там непроста. До мого виїзду сюди десь три-чотири доби вже ситуація була краща. Ми проговорювали деталі з Сирським тричі на день. Там важлива ситуація. Тому зараз я не хочу говорити завчасно, якщо можна трішки потерпіти. Коли там повністю все стабілізується, дай Бог, тоді будемо розмовляти про це", — відповів Зеленський на запитання про Покровськ.

5 вересня головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирьский розповів CNN, що ЗСУ змогли зупинити просування РФ на Покровському напрямку:

"За останні шість днів на Покровському напрямку ворог не просунувся ні на метр. Іншими словами, наша стратегія працює. Ми позбавили їх здатності маневрувати та розгортати їхні сили підкріплення з інших напрямків… і це ослаблення, безсумнівно, відчувається в інших областях".

А згідно з аналітикою Forbes, українське підкріплення — це щонайменше бригада Національної гвардії "Кара-Даг", 12-та бригада "Азов", 93-тя механізована бригада — проводить "невеликі контратаки, основним ефектом яких є уповільнення або невеликий відкат росіян".

Президент України Володимир Зеленський у п'ятницю, 6 вересня, прибув до Італії. Зеленський у межах свого візиту взяв участь в економічному форумі в місті Черноббіо, де мав виступити під час панельної дискусії під назвою "Російська агресія проти України". Там він зустрівся з прем'єр-міністеркою Італії Джорджею Мелоні.

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Новини Чєрнігова