Зеленський планує презентувати Байдену план перемоги України

Президент України Володимир Зеленський. ОПУ

Президент України Володимир Зеленський планує представити свій план перемоги у війні з Росією президенту США Джо Байдену. Окрім того, план перемоги також обіцяє обговорити з віцепрезиденткою Камалою Гарріс та колишнім президентом Дональдом Трампом.

Зеленський в інтерв’ю американському телеканалу NBC News наголосив, що для України важливо дізнатися позицію всіх потенційних президентів США щодо цього плану, щоб уникнути несподіванок у майбутньому.

"Ми поважаємо вибір американського народу і розуміємо, що президентом може стати як Камала Гарріс, так і Дональд Трамп. Це залежить від вибору американців. Тому я абсолютно відкрито сказав, що план перемоги, а переважно залежить від підтримки США, від підтримки президента, і тому я буду комунікувати з президентом Сполучених Штатів. Але цей план я буду комунікувати також з Камалою Гарріс та Дональдом Трампом", – розповів Зеленський.

План перемоги передбачає максимальне посилення оборонних можливостей України та створення умов для припинення війни з Росією. Зеленський зазначив, що цей план побудований так, щоб бути реалізованим завдяки підтримці міжнародних партнерів, а не залежати від волі Росії.

"Наше розуміння перемоги базується на підтримці партнерів. Від них залежить, чи Україна переможе, або чи лише стримуватиме Путіна", — пояснив Зеленський.

Президент підкреслив, що план спрямований на те, щоб змусити Росію припинити агресію та прийняти міжнародні правила, зокрема статут ООН.

"Мій план — це не тільки посилення України, але й примушення Росії до миру. Ми хочемо змусити їх зрозуміти, що війна — це шлях у безвихідь", — зазначив Зеленський.

Зеленський також повідомив, що вже почав комунікацію з американськими лідерами, і зустрічі з їхніми командами плануються найближчим часом.

"Я хотів показати план перемоги президенту Байдену, але я хотів його показати після того, як у нас буде успіх на Курщині, і тому я цього не робив", – розповів президент.

Підготовка до презентації плану перемоги активно триває, і Зеленський сподівається на підтримку як чинних, так і потенційних майбутніх лідерів США у цьому критично важливому питанні для України.

"Можливо, ми надішлемо цей план, а можливо ми будемо зустрічатися нашими командами. Поки що це невідомо. Але наші команди вже почали працювати над цим, вже почали комунікацію", – пояснив Зеленський.

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Новини Чєрнігова