Зеленський пояснив, які саме країни мають дати дозвіл на використання далекобійної зброї

Президент України Володимир Зеленський під час спільного підходу до преси з прем’єр-міністром Ірландії Саймоном Гаррісом, Київ, 4 вересня 2024 року. ОПУ

Дозвіл для України на використання далекобійної зброї по військових об’єктах на території Росії залежить від тих країн, які її надають, а це США, Велика Британія, Франція та Німеччина, заявив президент Володимир Зеленський.

Про це президент сказав під час спільної пресконференції з прем’єр-міністром Ірландії Саймоном Гаррісом, який нині з візитом перебуває в Україні.

“Від коаліції всіх дружніх партнерів всіх країн світу це не залежить, це залежить від дуже конкретних держав. Сполучені Штати, Британія, Франція, Німеччина — на сьогодні тільки ці чотири країни або дають, або спроможні надати саме ту далекобійну зброю, яка нам може допомогти виштовхнути Російську Федерацію з нашої території, а також можуть допомогти нам зберегти життя цивільних людей у всіх містах”, — сказав президент.

При цьому Зеленський загадав удари по Полтаві, Львову, Харкову, Києву, Дніпру Кривому Рогу.

“Кожного дня ми втрачаємо людей, саме від цих чотирьох держав залежить наша сила у вирішенні цих проблем”, — сказав президент.

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Новини Чєрнігова