В Міноборони уклали перший контракт на боєприпаси коштом, що зібрала платформа UNITED24

Президент України Володимир Зеленський на саміті UNITED24. ОПУ

Міністерство оборони України вперше підписала контракт на купівлю боєприпасів за гроші, які зібрала фандрейзингова платформа UNITED24. Ідеться про 47 мільйонів гривень.

Про це ідеться в пресрелізі Міноборони.

Агенція оборонних закупівель МОУ уклала перший контракт на снаряди завдяки тому, що у травні Кабмін дозволив передавати кошти зі спеціального рахунку UNITED24 на підтримку Збройних сил. Гроші можуть переказувати за погодженням з Агенцією оборонних закупівель та Державним оператором тилу для здійснення оборонних закупівель.

"Це важливий крок у посиленні обороноздатності нашої армії за рахунок нових джерел фінансування", – зазначив заступник міністра оборони Дмитро Кліменков.

Так, на придбання боєприпасів для української армії піде 47 млн грн.

Про платформу United24

17 травня 2022 року президент України Володимир Зеленський підписав указ про підтримку ініціативи заснування національного бренду United24. Мета — об'єднання зусиль міжнародних партнерів щодо підтримки України в захисті незалежності, територіальної цілісності та суверенітету, а також у повоєнному відновленні.

Амбасадорами United24 стали футболіст Андрій Шевченко, актор Лієв Шрайбер, директор Balenciaga Демна Гвасалія, члени американського рок-гурту Imagine Dragons, боксер Олександр Усик, американський астронавт Скотт Келлі, українська тенісистка Еліна Світоліна, історик Тімоті Снайдер та інші.

За 28 місяців роботи фандрейзингової платформи UNITED24 завдяки пожертвам з більш ніж 110 країн зібрано понад 678 мільйонів доларів.

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Новини Чєрнігова