ЗСУ витискають росіян із Харківщини — Зеленський

Президент України Володимир Зеленський під час вечірнього відеозвернення 23 серпня 2024 року. Офіс президента України

Президент України Володимир Зеленський під час вечірнього відеозвернення 23 серпня заявив, що Збройні сили України витискають армію РФ з Харківської області.

Звернення оприлюднене в соцмережах Зеленського та на сайті Офісу президента.

Про відбиття російських військ глава держави повідомив після розмови з головнокомандувачем ЗСУ Олександром Сирським про бої на Харківщині.

"Витискаємо російську армію. Поступово. Окупант не підкорить Харків. Не підкорить усю нашу Україну", — сказав Зеленський.

Політик нагадав, що сьогодні, 23 серпня, відзначається День міста Харкова.

"Справді героїчне місто, місто людей і життя. Від початку цього травня нашим силам вдалося відбити спробу Росії наступати на Харків, зламати це наше місто та всю Харківщину", — додав президент.

22 серпня Третя окрема штурмова бригада оголосила про контратаку на Харківщині. Бійці взяли під контроль район оборони російських окупантів, російські взводні, ротні опорні пункти та просунулася углиб фронту на межі Харківської та Луганської областей на майже два квадратних кілометри.

Суспільне Харків поговорило з пресофіцером 3 ОШБр Олександром Бородіним про те, за якою тактикою діяли українські військові, яке значення наступ має для решти фронту, як відреагували росіяни та скільки мали втрат.

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Новини Чєрнігова