У Корюківській громаді відкрився жіночий простір

У Корюківській громаді відкрився жіночий простір

Ілюстративне

У Корюківці, в Міському будинку культури, відкрився безпечний простір для жінок та дівчат. Сусіди.Сіty про те, що там відбувається.

Безпечний простір для жінок і дівчат у Корюківці організувала Данська рада у справах біженців (DRC), завдячуючи підтримці Данського агентства міжнародного розвитку та фінансування, що надали в рамках цивільного захисту й гуманітарної допомоги Європейського Союзу.

Він уже певний час діяв у Корюківському МБК, але облаштованого місця для проведення заходів не мав. А в липні цього року коштом іноземних донорів завершився ремонт у частині приміщення, котре веде на сцену. Там тепер затишна кімната в світлих кольорах, з гарними меблями, оргтехнікою, де можуть працювати представниці цієї благодійної організації.

Мета їхньої діяльності — на постійній основі надавати різнобічну допомогу жінкам, які опинилися в кризовій ситуації, проводити необхідні навчання з представницями різних верств населення.

У безпечному просторі діляться інформацією про види насильства, розповідають, куди звертатися по допомогу, про те, які є шляхи виходу з кризових ситуацій. Під час занять влаштовуються сесії психологічного розвантаження, коли жінки мають змогу займатися арттерапевтичними практиками.

Проте в безпечному просторі проводяться не лише колективні заняття — представниці благодійної організації надають також індивідуальні консультації. Якщо є необхідність, жінка може звернутися до фахівців за персональним супроводом у випадку насильства.

Організатори запрошують жінок і дівчат відвідати безпечний простір. Заняття відбуваються щочетверга, початок об 11.30.

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Новини Чєрнігова