У прилуцькій гімназії №10 планують модернізувати харчоблок

У прилуцькій гімназії №10 планують модернізувати харчоблок

Наразі триває процес виготовлення проектно-кошторисної документації. 14 серпня спільно з фахівцями директорка гімназії Юлія Зімбалевська розглядала можливі варіанти удосконалення їдальні.

Нову їдальню мають облаштувати з урахуванням принципів безбар’єрності, тобто забезпечення безперешкодного доступу до блоку осіб з інвалідністю. Можливі методи досягнення цієї мети також обговорювали спільно з фахівцями.

Виготовлення проектно-кошторисної документації коштує 200 тис. грн. Навчальний заклад вже 4 роки перебуває на самостійному фінансуванні, адміністрація школи розробила учбовий план, що дозволив зекономити кошти під час опалювального періоду. Пізніше фінанси направили на виготовлення ПКД. Звичайно все це можливе за підтримки місцевої влади.

Проектно-кошторисну документацію мають виконати до жовтня, після відповідної перевірки документи будуть готові до використання. Втілити проект у життя плановано протягом наступних 2 років. Гімназія №10 наразі шукає шляхи фінансування: або через залучення сторонніх коштів, або через фінансування із державного бюджету, за рахунок субвенції на оновлення їдалень у закладах середньої освіти. До слова, цього року на відповідні потреби у державному бюджеті передбачено 1,5 млрд. грн.

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Новини Чєрнігова