Як дізнатися, коли в Корюківці видаватимуть набори харчів від благодійників

Як дізнатися, коли в Корюківці видаватимуть набори харчів від благодійників

ілюстративне

Наприкінці липня в Корюківці, в будівлі колишньої автостанції, видавали набори харчів від благодійників. Того разу їх роздавали лише один день. Можна було отримати усім, хто досі ще отримував, віком від 65 років і старше. На жаль, багато хто не зміг скористатися такою можливістю, бо не знав. Тож Сусіди.City розповідають, де публікується інформація про надання гуманітарної допомоги.

Оголошення на сторінці у Фейсбуці

Редакція дізналася, що про надходження гуманітарної допомоги від благодійного фонду «Global Empowerment Mission Ukraine» (GEM) жителів Корюківки інформують працівники Центру надання соціальних послуг Корюківської міськради (колишній територіальний центр, що міститься біля районної лікарні).

Щоби читати цю інформацію в Інтернеті, треба бути зареєстрованим у соціальній мережі Фейсбук і підписаним на сторінку Центру

Ми знайшли кілька оголошень про видавання продуктових наборів різним категоріям населення. Зокрема, спочатку її видавали людям віком від 80 років і старше, потім — 70 років і старше, а цього разу — 65 років і старше.

Попередні рази набори видавали по три дні поспіль, а цього разу лише один день — 23 липня, з 8 до 14 години. Така допомога літній особі видається тільки один раз, і при її отриманні треба мати паспорт й ідентифікаційний номер.

Що сказали у міськраді

Ми вже писали про цю допомогу жителям населених пунктів, які розташовані у безпосередній близькості до кордону з ворогом. До Корюківської громади благодійний фонд «Global Empowerment Mission Ukraine» (GEM) зайшов цього року. А ще раніше продовольчу підтримку від нього отримували інші громади: Городнянська, Семенівська, Сновська тощо.

У Корюківській міськраді питаннями гуманітарної допомоги опікується один із заступників міського голови — Олександр Биков. Ще весною він розповів, що міськрада лише допомагає Фонду роздати набори харчів — виділяє приміщення для цього тощо. Коли надійде допомога та скільки її буде — в міськраді наперед не знають.

Того разу поспілкуватися з Олександром Миколайовичем не вдалося, бо він був у відпустці. На наші запитання відповів перший заступник міського голови Олександр Савченко. Олександр Миколайович пояснив, що 23 липня прибуло менше наборів, тому видавали лише один день.

Від додав, що трохи коробок лишилося, та їх вирішили не роздавати, щоби не створювати ажіотажу. Адже може прийти багато людей, а видавати буде нічого. Тому наступного разу, коли привезуть нову партію гуманітарної допомоги, роздадуть і решту.

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Новини Чєрнігова