На флейтах грають ангели..!

На флейтах грають ангели..!

Днями на вулиці Гоголівській перехожі мали можливість слухати чарівні звуки гри на музичному інструменті, власниця якого Софія Таран з Прилук. У тендітних руках жінки був інструмент, який, як виявилось у розмові, має назву — блок-флейта (різновид флейти, що відрізняється від інших інструментів свого сімейства наявністю 7 пальцевих отворів на лицевій стороні й одного на тильній, так званого октавного клапана. Блок-флейта з'явилася в Середні віки в Європі. Значною популярність мала в епоху бароко).

Говорять, вчитися та пізнавати нове – ніколи не пізно! І Софіїна історія як приклад цьому.

«Почала опановувати інструмент десять років тому, мені на той час було 34., — розповідає жінка,- У 2014 році мій син пішов навчатися до Прилуцької музичної школи, разом і я з ним. Там і брала уроки гри. А мрія з'явилася опанувати цей інструмент, коли одного дня почула гру вуличних музик. Та гра так емоційно вразила. Я стояла і довго їх слухала, отримала купу позитивних емоцій, і віддала музикам останні гроші з кишені "на чай та на хлібчик". І тоді промайнула думка…Круто бути вуличною музикою. Це було, до речі, в Донецьку, саме там жила та розпочинала свій трудовий шлях: працювала в інституті землеустрою".

На флейтах грають ангели..!

Далі Софія ділиться: "Блок-флейту може опанувати кожен, але потрібно наполегливість і систематичність й час, аби кожного дня приділяти навчанню хоч годинку-дві. У мене вже є і послідовники, це дівчина, яка надихнулася моїм досвідом, опанувала інструмент і грає у своєму рідному місті – Лубнах. До речі, я свій дебют теж розпочинала там. У Ніжині не вперше. Граю просто неба на вулиці, отримую насолоду, дарую настрій перехожим, а ще маю можливість заробити грою собі на каву… Запрошують мене і на різні культурні заходи, які проводить бібліотека, педагогічне училище, музей. Грала на запрошення в Сокиринському палаці".

Репертуар у Софії різний: є і веселі, і сумні мелодії. І народні, і сучасні… й класика. Є й мелодії із кінофільмів, улюблена Софіїна – саундтрек з австралійського серіалу «Всі ріки течуть»…

В кінці нашої розмови Софія додала: «А ви знаєте, що на флейтах грають ангели!!! " (авт. і дійсно мелодії, що лунали – ангельські.)

Пропонуємо послухати….

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Новини Чєрнігова