Як перевозити дітей в автомобілі і не отримати штраф: водіям на замітку

В Україні чимало автомобілістів досі перевозять дітей, порушуючи існуючі правила і норми, чим не тільки нариваються на штраф, а й наражають маленьких пасажирів на небезпеку.

Експерти пояснили, як потрібно правильно їздити на автомобілі з дитиною в салоні.

Насамперед важливо підкреслити, що ПДР України забороняє перевезення дітей зростом менше ніж 145 см у легковому авто без використання спеціального автокрісла або бустера, які дали б змогу пристебнути їх ременями безпеки.

Крім того, не можна перевозити дітей на передньому пасажирському сидінні за винятком випадків, коли йдеться про дітей віком до трьох років. Їх дозволено транспортувати на сидінні першого ряду в спеціальному пристрої, встановленому проти напрямку руху, і за умови відключення передньої подушки безпеки.

Автокрісла і бустери представлені на ринку у величезному асортименті для дітей різного віку і комплектації. При цьому важливо переконатися, що виріб надійний і безпечний для дитини.

Якщо водій попадеться на порушенні правил перевезення дітей, то на нього чекає штраф у розмірі 510 гривень. При повторному порушенні сума стягнення складе вже 850 гривень.

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Новини Чєрнігова