Понад 540 поранених в Україні військових вже пройшли медичну реабілітацію в Латвії

Міністр охорони здоров’я Латвії Хосамс Абу Мері та Посол України в Латвії Анатолій Куцеволс зустрілися в реабілітаційному центрі Jaunķemeri, Юрмала, Латвія, 14 серпня 2024 року. Міністерство охорони здоров’я Латвії

У Латвії пройшли лікування більш як 540 українських військових, що зазнали поранень на війні з РФ. На початку червня уряд виділив 184 тисячі євро на реабілітацію бійців ЗСУ. Також цього тижня країна надішле ще один пакет гуманітарної допомоги медзакладам України.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я Латвії.

У середу, 14 серпня, міністр охорони здоров’я Латвії Хосамс Абу Мері та посол України в Анатолійс Куцеволс відвідали реабілітаційний центр Jaunķemeri в Юрмалі, куди цього року почали приймати поранених українських військових. Загалом центр до кінця 2024-го прийме 50 бійців.

На початку червня латвійський уряд підтримав забезпечення реабілітації більшої кількості українських військових. Влада виділила на це 184 тисячі євро.

"Понад 540 поранених в Україні військових вже пройшли медичну реабілітацію в Латвії. Є кілька моментів, які ми враховуємо, щоб мати змогу запропонувати бійцям найкращі умови – необхідних спеціалістів і розташування, щоб у разі потреби ми могли здійснити транспортування або залучити інших лікарів для консультації", – зазначив Хосамс Абу Мері.

У повідомленні пресслужби МОЗ також ідеться, що до кінця поточного тижня (до 18 серпня) Латвія відправить в Україну черговий вантаж гуманітарної допомоги: антибіотики, шприци, ін’єкційні голки, інфузійні системи, джгути, компресійні пов’язки для зупинки кровотеч, бинти для перев'язування великих ран. Центр громадського здоров’я МОЗ України отримає гумдопомогу та розповсюдить її по лікарнях.

На початку червня Україна та Латвія підписали технічну угоду у сфері охорони здоровʼя в межах безпекової угоди між країнами від 11 квітня. Латвія стала першою країною, з якою підписали такий документ. Країна в межах угоди передала Україні 80 одиниць медичного обладнання — апаратів штучної вентиляції легенів та моніторів життєво важливих параметрів пацієнтів.

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Новини Чєрнігова