Білорусь передає Росії військову техніку на тлі операції ЗСУ на Курщині

Білоруський танк. Міноборони Білорусі

Невизнаний низкою держав президент Білорусі Олександр Лукашенко дав вказівку передати частину військової техніки своєї країни для Збройних сил Росії для підкріплення в Курській області, де триває операція ЗСУ, та на інших напрямках.

Про це повідомляють "Белновости" з посиланням на джерело в Міністерстві оборони Білорусі.

Як зазначило джерело, це пов'язано з терміновим проханням російської сторони у зв'язку з втратами і браком техніки як у Курській області, так і на інших напрямках.

Лукашенко вже спрямовував до Росії техніку у 2022 році, коли РФ мала проблеми через війну в Україні. Але, як зауважують "Белновости", якщо у 2022-му Білорусь передавала боєприпаси і техніку зі складів, то зараз ідеться про передання зі складу бойових підрозділів.

Це може свідчити про те, що склади й арсенали Білорусі були спустошені у 2022 році і зараз білоруський лідер може відповісти на запит РФ тільки технікою зі складу чинних підрозділів.

Імовірне посилення білоруських військ на кордоні з Україною

10 серпня міністр оборони Білорусі Віктор Хрєнін повідомив, що Білорусь вирішила посилити війська на Гомельському і Мозирському напрямках, що біля кордону з Україною. Зокрема, йдеться про переміщення туди РСЗВ "Полонез" та "Іскандер". Так вирішили після заяви Лукашенка, що вночі 10 серпня Білорусь збила кілька повітряних цілей з території України.

Як інформує білоруське державне агентство "БелТА", невизнаний низкою країн президент Білорусі Олександр Лукашенко дав вказівки на посилення угруповання військ на Гомельському і Мозирському тактичних напрямках, які межують із Київською та Чернігівською областями.

11 серпня Міністерство оборони Білорусі оприлюднило фото і відео відправки військової техніки на кордон з Україною.

А 12 серпня речник Держприкордонслужби Андрій Демченко сказав в ефірі Суспільного, що наразі українські прикордонники не фіксують перекидання білоруських сил на кордон.

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Новини Чєрнігова