Молоді зоозахисниці з Корюківки розповіли про зміни в своєму житті. До деяких призвели чотирилапі!

Молоді зоозахисниці з Корюківки розповіли про зміни в своєму житті. До деяких призвели чотирилапі!

Ілюстративне

Корюківка — місто людей з великим серцем. Тих, хто дбає не лише про себе, а й про братів наших менших. А вони їм завжди віддячують! Так одна з наших співрозмовниць завдяки любові до чотирилапих знайшла свою подружню пару. Інша — створила власний бізнес для тварин. Сусіди.Сіty про те, що змінилося протягом останнього року в житті двох корюківських зоозахисниць.

Зміни в оточенні, складна операція, водійські права

Ірина Титенко, відома зоозахисниця та власниця популярного корюківського зоомагазину «Кіт Тео» переконана, що цього року в неї сталося три кардинальні зміни в житті, до яких вона йшла не один рік:

Молоді зоозахисниці з Корюківки розповіли про зміни в своєму житті. До деяких призвели чотирилапі!

Ірина ТитенкоФото: Надане респонденткою

— По-перше, я отримала водійські права. Хоча власної машини не маю, тільки мрію купити, та якщо необхідно їхати по товар для магазину, то близькі мені довіряють свою автівку. У сучасному світі багато жінок водить авто, бо це дуже економить час і сили, тому це одне з важливих умінь. За моїми спостереженнями, у зв’язку з тим, що чимало водіїв-чоловіків, які працюють на виробників зоотоварів, мобілізували до лав ЗСУ, то товар доставляють жінки. І вправно з цим справляються.

По-друге, цього року в мене була операція, пов’язана з ниркою. І це одне з найважливіших рішень у моєму житті, бо тепер значно покращилась якість життя. І як би тяжко не було в перший час, але воно того варте. Тому хочеться порадити тим, кому потрібне оперативне втручання, а вони все не можуть морально наважитися, не відкладати це рішення на потім. Хороше здоров’я — це дуже важливо для кожної людини.

По-третє, в моєму оточенні сталися важливі зміни. Як би важко не було відпускати людей зі свого життя, та слід розуміти, що воно одне і варто його цінувати.

Для мене важливі сімейні цінності. Переконана, що родина — це найголовніше, що є в людини, стимул для розвитку. Важливі віддані стосунки з близькими, родичами та друзями. Та якщо з людьми різні цінності, погляди на життя й світосприйняття, то, на мою думку, це привід задуматися й уважніше поставитися до оточення. Деякі люди — приємні, на перший погляд, але в зручний для них момент, можуть скористатися довірою й знецінити її. Та попри все я керуюсь словами Ліни Костенко: «Люди, будьте взаємно красивими».

Маленька Соня круто змінила життя корюківчанки-правоохорониці

Ксенія Матюха працює в Корюківському райвідділі поліції старшою інспекторкою з комунікації, бере активну участь у громадському житті. Вона місцева 31-річна дівчина, яка дуже любить тварин. Має собаку, часто рятує безпритульних кішок і собак, прилаштовує їх у родини.

Молоді зоозахисниці з Корюківки розповіли про зміни в своєму житті. До деяких призвели чотирилапі!

Ксенія МатюхаФото: Надане респонденткою

— У січні цього року я побачила оголошення в соціальній мережі про те, що на Бахмутському напрямку військові знайшли безпритульного маленького собачку в дуже занедбаному стані. Хлопці не могли лишити тварину напризволяще, тому вирішили знайти для неї родину в тилу. Військові назвали її Соня. Побачивши це оголошення, я відчула, що не можу просто перегорнути сторінку й читати далі — вирішила допомогти.

Спочатку надсилала корм для собачки, допомагала хлопцям лікувати тварину. А в лютому наважилася забрати до себе в родину. Дуже хвилювалась, бо вже маю собаку, а новий член сім’ї — велика відповідальність. Рішення взяти в сім’ю ще одного собаку стало першою важливою подією у моєму житті. Але тоді я й гадки не мала, чим обернеться для мене цей вчинок.

Коли військові вийшли з Бахмутського напрямку, постало питання, як забрати Соню, що вже була в Києві. Власного транспорту я не маю, тому почала шукати серед знайомих людей, які могли б мені допомогти. Знайома порадила свого друга, і той погодився. Так я познайомилась зі своїм майбутнім чоловіком, який доставив мені Соню, а загалом, як і я, дуже любить тварин. І це стало другою важливою подією в моєму житті, яка потягла за собою й третю — вже за кілька місяців ми одружились.

Давнє прислів’я каже: «Роби добро і відпускай його у воду. Воно не пропаде — добром до тебе повернеться». Вважаю, що саме цей безкорисливий вчинок поклав початок новому етапу в моєму житті.

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Новини Чєрнігова