Країни-партнери Корюківки та модернізація лікарні. Корюківчани — про важливі події в житті міста

Країни-партнери Корюківки та модернізація лікарні. Корюківчани - про важливі події в житті міста

Ілюстративне

Корюківчани, як і всі українці, живуть в очікуванні перемоги над російським ворогом, сусідом-терористом. Для цього воюють, працюють і кожен на своєму місці наближає таку омріяну мить. І на цьому шляху є приємні досягнення. Про те, що нового за останній рік відбулося в лікарні та нашому місті.

Новий лапароскоп, модернізація лікарні та реабілітаційний пакет

Керівник комунального некомерційного підприємства «Корюківська ЦРЛ» Сергій Пивовар не приховує, що цей період був дуже плідним для районної лікарні:

Країни-партнери Корюківки та модернізація лікарні. Корюківчани - про важливі події в житті міста

Сергій ПивоварАвтор: Ірина Гайова

— Нарешті здійснилася наша заповітна мрія — ми придбали найсучасніше лапароскопічне обладнання. Ця подія сталася лише місяць тому, а лікарі закладу вже зробили на новому обладнанні багато операцій й оцінили його можливості.

До цього фахівці працювали на старенькому лапароскопі, який 2015 року придбав й подарував Корюківській ЦРЛ наш меценат — фабрика шпалер. Тоді для нас це був справжній прорив у наданні послуг. Відтоді багато наших спеціалістів освоїли досить складну апаратуру, тому про нову лапароскопічну стійку мріяло чимало медиків! Придбали ми обладнання в кредит, за 7 млн грн. Переконалися, які чудові в нього можливості щодо якості зображення, надійності роботи, комфортності обслуговування.

У травні цього року в нашому закладі розпочалася термомодернізація приміщень. Іншими словами, утеплення та фарбування стін. Роботи виконує чернігівська будівельна компанія, фінансуються вони переважно коштом державної субвенції. До зими маємо завершити. Буде тепло і красиво для пацієнтів і працівників, а також значно дешевше — для міської ради, адже на оплату комунальних послуг районної лікарні кошти виділяються з місцевого бюджету.

Також ми пишаємося тим, що постійно розширюємо перелік пакетів медичних гарантій

Нещодавно додали пакет із надання стоматологічних послуг для військовослужбовців.

Найближчим часом маємо укласти договір із Національною службою здоров’я України про надання реабілітаційних послуг. В основному — для пацієнтів після перенесеного інсульту.

Та найважливіше, чого ми досягли, це те, що вдалося зберегти та навіть збільшити трудовий колектив (лікарі, молодший медичний персонал), які успішно освоюють нові методи лікування. Радує, що постійно зростає кількість пацієнтів унаслідок звернення приїжджих із інших населених пунктів. Наша лікарня розвивається!

У боротьбі з ворогом ми не одні

Секретарка Корюківської міської ради Анастасія Плющ розповіла, що минулий рік для громади був дуже плідним на співпрацю із закордонними партнерами:

Країни-партнери Корюківки та модернізація лікарні. Корюківчани - про важливі події в житті міста

Анастасія ПлющФото: Надане респонденткою

— Значну допомогу нашій громаді надає Німеччина. Завдячуючи їхній підтримці, ми завершили будівництво очисних споруд у Корюківці, а зараз проводимо утеплення Корюківської ЦРЛ.

Німецькі друзі направили нам багато техніки. На ній нині на благо людей працюють комунальники, а також боронять країну від ворога наші славні захисники. З їхньою підтримкою ми також облаштовуємо укриття в міському дитсадку «Дельфін».

Наприкінці грудня нам удалося налагодити співпрацю з французькими партнерами. Вони виділили для громади значні кошті, які допомогли завершити ремонт сховища в першому ліцеї та умеблювати його, а також дооблаштувати укриття в ліцеї №3.

Ще один наш партнер – Латвія – допомагає зводити укриття в Наумівському та Сядринському ліцеях. Впевнена, перемога буде за нами, бо ми не одні в цій важкій боротьбі.

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Новини Чєрнігова