Три найважливіші події за останній рік у роботі й особистому житті. Опитування корюківчан

Три найважливіші події за останній рік у роботі й особистому житті. Опитування корюківчан

Ілюстративне

Нашій Корюківці виповнилося 367 років. З цього приводу Сусіди.City провели опитування містян і з’ясували, якими трьома подіями в професійному плані та особистому житті їм запам`ятається цей рік. Своїми роздумами діляться керівниця ЦНАПу та підприємиця.

Посвідчення для водіїв, оновлення даних і безпека доньки

Світлана Олійник, начальниця відділу надання адміністративних послуг (ЦНАП) виконавчого апарату Корюківської міської ради:

Три найважливіші події за останній рік у роботі й особистому житті. Опитування корюківчан

Світлана ОлійникАвтор: Наталія Рубей

— Ще з моменту відкриття ЦНАПу у 2021 році ми мріяли про можливість надання адміністративних послуг із державної реєстрації транспортних засобів і видачі посвідчення водія. Цей задум вдалося втілити в життя у лютому нинішнього року.

Для нас це дуже важливо, бо не кожен ЦНАП області надає мешканцям такі послуги. На Чернігівщині їх можна отримати лише в Чернігівському та Корюківському. У нас реєструють транспортні засоби й отримують посвідчення водія не лише місцеві, а й мешканці Сновщини, Семенівщини та навіть люди, котрі повертаються із-за кордону, де проживають тимчасово.

Другий момент, який став певним викликом у нашій роботі за цей рік, — оновлення даних військовозобов’язаних через ЦНАП

Усі наші фахівці і я були залучені до цього процесу. Кожен із розумінням поставився до важливості актуалізації даних військовозобов’язаних, а відтак, приходили навіть раніше, ніж починався робочий день, щоб встигнути внести дані, доки ще нормально функціонувала система, бо в розпал дня через значне навантаження по Україні вона часто давала збої.

Загалом у нас актуалізували свої дані й отримали військово-обліковий документ з QR-кодом 1204 особи. Зверталися також мешканці Києва, Чернігова та західних областей України, які нині працюють на будівництві у нашому регіоні. Паралельно з оновленням даних військовозобов’язаних ми продовжували надавати всі інші наявні послуги. І ми справилися.

З 1 липня колектив ЦНАПу поповнився ще одним фахівцем — державним реєстратором. Тож наразі їх у нас троє. Послуги, які надають саме державні реєстратори в ЦНАПі, приносять найбільше коштів до бюджету міської ради.

Означені події, мабуть, і є найважливішими за останній рік у сфері моєї діяльності. А в особистому плані все відбувається без особливих подій і значних планів. Пів року тому сім’я доньки виїхала за кодон із Харкова, який перебуває під постійними обстрілами ворога. Дуже скучаємо за ними.

З приємного — син закінчив другий курс медколеджу з гарними результатами. Дякувати Богу, цей рік нікого з рідних не забрав, всі живі і відносно здорові. Сподіваємося, що в майбутньому зберемося разом, як і колись.

Бізнесу дуже важко без електрики

Яна Чава, підприємиця, власниця кав’ярень «BROWN»:

Три найважливіші події за останній рік у роботі й особистому житті. Опитування корюківчан

Яна ЧаваАвтор: Наталія Рубей

— Найбільшим випробуванням у моїй роботі стали відключення електроенергії за графіками, які часто не дотримуються, змінюються по декілька разів у день. Особливо вибивали з колії шестигодинні відключення, адже наші два генератори, котрі придбали під час минулих блекаутів, не витягують такий довгий період.

А все ж зав’язане на електроенергії — кавомашини, холодильники, морозилки тощо. Через відключення довелося змінити одну кавомашину, бо попередню чотири рази возила в ремонт. У маленьку кав’ярню придбали новий потужний кондиціонер, однак він вимкнений, коли нема світла, бо генератор тоді не справляється.

Зараз взагалі дуже ризиковано вкладатися в розвиток свого бізнесу, бо живемо у прикордонні, ростуть ціни, у всьому відчувається нестабільність

На першому плані для мене залишаються мої маленькі діти і їхня безпека. Тому віддавати сповна всі свої ресурси власному бізнесу наразі не можу.

Друге. Попри всі складнощі я б відзначила, що ми розширили асортимент напоїв, зокрема, літніх. З’явилися нові некласичні, неординарні десерти. До речі, переважну більшість солодощів я виготовляю сама. Більшість рецептів — мої авторські розробки.

Третє, що спадає на думку у професійному плані: ми нарешті зібрали дружний колектив попри плинність кадрів, адже багато людей виїхали й продовжують виїздити.

Три основні події чи враження з особистого, які запам’яталися протягом останнього року? Перше — ми побували взимку на відпочинку в Карпатах, діти були в захваті від казковості гір. Друге — це моє місто сили, дім моїх батьків. Періодично я їжджу до них, щоб змінити обставини, наповнитися та надихнутися новими ідеями. І третє — я стала тьотею! Три місяці тому у моєї сестри народився довгожданий синочок Захарчик.

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Новини Чєрнігова