Forbes: у липні Україна вперше випередила Росію за кількістю ударів безпілотниками

Пульт керування для дрону у руках військового. ФЕДОРЕНКО (АХІЛЛЕС)/Telegram

У липні 2024 року українські військові вперше за повномасштабне вторгнення завдали по території Росії більше ударів безпілотниками, ніж армія РФ — по Україні.

Про це повідомляє американський діловий журнал Forbes.

У публікації, яку підготував експерт з питань бойових дронів Девід Хемблінг, сказано, що минулого місяця Росія направила за українськими цілями 426 дронів-камікадзе, тоді як Україна відповіла 520 такими безпілотниками. Автор посилається на дані OSINT-аналітичного облікового запису Shahed Tracker в мережі Х (колишній твіттер).

"Росія, ймовірно, не настільки ефективно може збивати атакуючі дрони, і схоже, що українські удари завдають більшої економічної шкоди нафтопереробним заводам та іншим об'єктам", — вважає Хемблінг.

За його словами, Україна, можливо, завойовує перевагу у стратегічній війні дронів далекого радіусу дії — і президент Зеленський обіцяє появу більшої кількості ще кращих ударних дронів, зазначає експерт.

Він пише, що зараз Росія виробляє близько 120 ракет на місяць — і приблизно таке ж їхнє число щомісяця випускає цілі в Україні. При цьому ударні дрони типу Shahed саме низької вартості дозволяють їй завдавати ударів на великій відстані понад 1,5 тис. км.

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Новини Чєрнігова