Корюківчани попрощалися з молодшим сержантом Олегом Кошманом, який загинув на Донеччині 30 квітня

Корюківчани попрощалися з молодшим сержантом Олегом Кошманом, який загинув на Донеччині 30 квітня

ілюстративне

Наш 50-річний земляк Олег Кошман загинув на великій війні 30 квітня цього року. Майже три місяці довелося чекати на результати ДНК-експертизи. Його поховали в суботу 27 липня на центральному кладовищі в Корюківці.

Олег Кошман народився 7 травня 1974 року на Коропщині, в селі Жернівка. Через чотири роки родина перебралася в Корюківський район й оселилася в селі Наумівка. У цьому селі хлопець закінчив школу, а за деякий час поїхав до Сосниці вступати до профтехучилища № 31.

Професію тракториста здобув 1992 року й одразу пішов служити в армію. Повернувшись додому, влаштувався працювати до Холминського держлісгоспу. Згодом знайшов роботу на фабриці техпаперів у Корюківці, трудився трактористом.

У 2015 році Олега Михайловича призвали на військову службу по мобілізації. Він був учасником АТО, з 2017 по 2018 рік проходив службу за контрактом. Потім повернувся в Корюківку, трудився укладальником у ВАТ «Корюківській Райагрохім», слюсарем-сантехніком у Корюківській ЦРЛ.

Корюківчани попрощалися з молодшим сержантом Олегом Кошманом, який загинув на Донеччині 30 квітня

Олег КошманАвтор: з відкритих джерел

Коли розпочалося повномасштабне вторгнення російських окупантів в Україну, у травні 2022 року він знову вдягнув однострій. Олега Кошмана призвали по мобілізації, проходив службу на посаді тракториста-машиніста екскаватора інженерно-технічного відділення інженерно-саперного взводу військової частини А7105.

Два роки молодший сержант Олег Кошман мужньо боронив нашу державу. На жаль, під час виконання бойового завдання поблизу населеного пункту Терни Краматорського району Донецької області він потрапив під ворожий артилерійський обстріл, отримав поранення, яке було несумісне з життям.

Сталося це 30 квітня цього року. Майже три місії родина чекала на результати ДНК-експертизи. І лише 27 липня земляки змогли провести славного захисника в останню дорогу. Вічний спокій він знайшов на центральному цвинтарі.

Олег Кошман не встигнув створити власну родину. З рідних у нього лишилися матір, батько та сестра, які проживають у Корюківці. Сьомого травня наш Герой мав зустріти свій золотий ювілей. Але росія його вбила.

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Новини Чєрнігова