Добре слово людям в білих халатах…

Добре слово людям в білих халатах...

Фото: Валерія Кичка

В редакцію nizhyn.city завітала ніжинка Віра Мацкевич. Ми в колективі якраз обговорювали матеріали до дня медичного працівника. «Хочу подякувати нашим лікарям», ­ — звернулася до нас Віра Миколаївна.

Відвідувачка розповіла свою історію. Хворіє давно, вже понад десять років. Здавалося б, хворобу вдалося зупинити, проте місяць тому потрапила до кардіологічного відділення Ніжинської міської лікарні імені Миколи Галицького. Лікувалася у лікаря ­кардіолога Ярослава Лисенка. «Спочатку з недовірою поставилася: надто молодий, подумала собі. Однак у процесі лікування кардинально змінила свою думку. Уважний, ввічливий, професійний. Оглядаючи, звернув увагу на мої ноги, інші супутні захворювання. По кілька разів на день цікавився моїм станом здоров’я. Давав слушні професійні поради, якими я й досі користуюся. Така увага молодого, але надзвичайно професійного лікаря мене вразила до глибини душі», ­ розповіла нам Віра Миколаївна.

Добре слово людям в білих халатах...

Ярослав Лисенко

А ще згадала Діану Легу. «Ця невеличка жіночка ­ справжній професіонал. А ще має велике серце і щиру душу, ­ розповідає про цю маніпуляційну медичну сестру Віра Миколаївна. — Якби ви знали, як вона ставить крапельниці, робить уколи. У неї талант від Бога. Я боюсь таких маніпуляцій, проте Діана їх робила так, що я взагалі не відчувала страху і болю. Дякую Ярославу Сергійовичу та Діані Анатоліївні за їхню роботу, турботу і професіоналізм, а професійне свято бажаю зустріти у колі колег та друзів. Нехай їм у всьому Бог допомагає».

Добре слово людям в білих халатах...

Діана Лега

Напередодні професійного свята медиків ми завітали до відділення, в якому працюють герої розповіді Віри Мацкевич.

Добре слово людям в білих халатах...

На порозі кардіологічного відділення нас зустрів двадцяти восьмирічний лікар ­кардіолог Ярослав Лисенко. Вибачився і попросив трішки почекати, тяжку пацієнтку необхідно було супроводжувати на КТ.

«Проблеми куди вступати після закінчення школи в мене не було, — посміхаючись розповідає лікар. — Завжди любив біологію, хімію, фізику, математичні науки. Тож і обрав Київський медичний університет. Ще студентом хотів вивчати серце, знати його секрети. Вражає, але кардіологія за останні тридцять років зробила неймовірний крок вперед. Тож є що вивчати… Ще жодного разу не шкодував, що обрав фах лікаря­ кардіолога. Відчуваю, — це моє. Люблю свою роботу».

А ще лікар дає пораду пацієнтам: довіряти лікарю. Не займатися самолікуванням, і головне, якщо відчули недуг, не займайтеся самообманом, а мерщій до лікаря!

Діана Лега у професії з 1996 року, працювала в дитячому й терапевтичному відділеннях. Нині — маніпуляційна медсестра кардіологічного. Щодня самих тільки крапельниць ставить понад 40. А ще ж і в документації треба лад навести, і з пацієнтами поспілкуватися. Бо переконана, що кожному з них необхідна увага і добре слово. Іноді необхідно просто поговорити з хворим і в нього зажевріє вогник надії. Не секрет, що до хворих потрібно свій особистий підхід.

«Люблю допомагати людям, а в своїй роботі відчуваю особисту відповідальність перед пацієнтом, — говорить Діана Лега. ­ Моя робота відповідальна, і завжди необхідно бути впевненому в собі»…

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Новини Чєрнігова