Як планують упорядкувати територію навколо Свято-Вознесенського храму ПЦУ в Корюківці

Як планують упорядкувати територію навколо Свято-Вознесенського храму ПЦУ в Корюківці

Впорядковується територія навколо корюківського Свято-Вознесенського храму

До редакції Сусіди.City звертаються жителі Корюківки з проханням розповісти, що це за роботи тривають на території центральної церкви в нашому місті. Спілкуємося з цього приводу з благочинним Корюківського та Семенівського районів настоятелем корюківського храму протоієреєм Максимом Покидьком.

Отець Максим повідомив, що розпочалося упорядкування території біля храму. Загалом планів у релігійної громади багато, та втілення їх залежатиме від низки факторів, де на чільному місці — фінансова спроможність і робочі руки.

— Свято-Вознесенський храм у Корюківці є своєрідною візитівкою міста, бо основний потік приїжджих якраз рухається повз нього. Тому я як настоятель дуже хочу, щоб церква і територія навколо мали гарний вигляд. Задумів багато, та, на жаль, можливості в нас обмежені.

Як планують упорядкувати територію навколо Свято-Вознесенського храму ПЦУ в Корюківці

Отець Максим ПокидькоАвтор: Наталія Рубей

Стосовно самої будівлі, то першочергово маємо відремонтувати покрівлю, котра протікає в декількох місцях. До початку холодів треба замінити опалювальний котел, бо нинішній, саморобний, функціонує за умови, що є електрика. Та ситуація з її постачанням зараз нестабільна, тому взимку може постраждати вся система.

Також необхідно замінити частину дерев’яної підлоги на вході до приміщення, яка погнила. Намагатимуся відремонтувати фундамент, який у багатьох місцях посипався. Це, як кажуть, програма мінімум. Всі ці роботи займуть не менш як рік по часу.

Коштують ремонтні роботи досить дорого, тож без допомоги благодійників нам не обійтися. Якщо фінансової підтримки не отримаємо, все розтягнеться на ще більший період

Настоятель храму розповів, чому несподівано, посеред літа, розпочали облагороджувати територію, перемолотили частину зелених насаджень. Це, до речі, дуже не сподобалося мешканцям сусідніх будинків, адже під час робіт здійнявся стовп пилу, що осів на будівлях і спорудах.

— Я ще раніше домовлявся про спеціальну техніку, яка знімає верхній шар землі товщиною 10-12 см і перемелює все, що на ній росте. Очікував її восени, та мені повідомили, що вона проїжджатиме нашим містом цими днями й може виконати обіцяну роботу. Між іншим, цьому посприяли благодійники, бо коштують такі послуги дорого.

Приблизно за сорок хвилин на частині захаращеної території, де розміщувалися хаотично висаджені плодові дерева, переважно вражені шкідниками, та кущі, перемололи й подрібнили всі насадження. Клумби з квітами всі залишилися на місці.

Тепер будемо вирівнювати територію, доведеться ще завозити ґрунт. Маємо домовленість з фахівчинею з ландшафтного дизайну, що вона запропонує свою концепцію впорядкування досить великої території навколо храму. Хочемо зробити доріжки, трав’яні газони, клумби, поставити лавки, світильники від сонячних панелей.

Від листяних дерев плануємо відмовитися, а висадити, наприклад, туї тощо. Треба зробити гарно, і щоби легше було доглядати. Бо плодові дерева — це багато листя, гнилі плоди. Влітку постараємося вирівняти площу, а восени висадити дерева та кущі. Хоча все залежатиме від наявності коштів.

Звісно, потрібно фарбувати дах, дуже хотілося б оновити куполи, але, повторюся, на це потрібні великі кошти. Та життя не стоїть на місці: сьогодні грошей немає, а завтра можуть з’явитися. Так, як і з технікою, що попрацювала нещодавно на нашому подвір’ї.

Перепрошуємо у сусідів за тимчасові незручності, пилюку. Сподіваємося, що праця наша принесе хороші плоди, а центральний Свято-Вознесенський храм буде окрасою міста Корюківка.

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Новини Чєрнігова