Атака на Київ, звернення Байдена та премʼєр Ізраїлю в Конгресі — новини 25 липня

Президент США Джо Байден звертається до нації з Овального кабінету Білого дому у Вашингтоні, США, 14 липня 2024 року. AP/Erin Schaff/The New York Times

Російські війська атакували Київ та область, президент США Джо Байден звернувся до нації та ізраїльський премʼєр Біньямін Нетаньягу виступив в американському Конгресі — Суспільне зібрало головні новини ранку станом на 25 липня.

Атака на Київ та область

У ніч проти 25 липня російська армія дронами атакувала Київ та область. Силам протиповітряної оборони вдалося збити усі цілі, повідомили в КМВА.

Повітряна тривога у місті почалася о 02:40 та тривала до 04:23. Протягом цього часу в Київській області пролунали вибухи. За конформацією Київської обласної військової адміністрації, у регіоні спрацювали сили ППО. Обійшлося без потерпілих. Також на кілька хвилин повітряну тривогу оголошували близько сьомої ранку.

Контекст: першу повітряну тривогу вночі оголошували через загрозу безпілотників, ранкову оголошували вже через ракетну небезпеку.

Байден звернувся до нації

Американський президент Джо Байден звернувся до американців з Білого дому, де заявив, що настав час "передати факел новому поколінню". Це перше його звернення після зняття з президентських виборів. Під час звернення він заявив, що не буде балотуватися на пост президента, проте підтримав Камалу Гарріс, як потенційну кандидатку. Він назвав її "досвідченим, сильним та здібним" політиком.

"Я вирішив, що найкращий шлях уперед — передати факел естафети новому поколінню. Це найкращий спосіб об'єднати нашу націю", — сказав Байден.

За його словами, ці вибори визначать курс країни на "наступні десятиліття". Він сказав, що потрібно обирати між двома баченнями Америки. Байден додав, що наступні шість місяців зосередиться на виконанні своїх обов'язків президента.

Контекст: Джо Байден 21 липня оголосив, що знімає свою кандидатуру з президентських виборів. Він додав, що в інтересах його партії та країни, аби він відставку та зосередився виключно на виконанні своїх обов’язків президента до кінця свого терміну.

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Новини Чєрнігова