Дрони ГУР атакували НПЗ у Туапсе в Росії — джерела

Завод у Туапсе, Краснодарський край РФ. Getty Images

Безпілотники Головного управління розвідки Міноборони завдали удару по НПЗ в Краснодарському краї Росії.

Про це Суспільному повідомили джерела у спецслужбах.

Так, в результаті операції ГУР у ніч на 22 липня була атака на нафтопереробний завод в м. Туапсе Краснодарського краю, внаслідок чого на об'єкті виникла пожежа.

Як повідомляють джерела, БПЛА у небі над Туапсе було зафіксовано близько 3:30 за місцевим часом. За повідомленням місцевих пабліків, під час першої хвилі атаки російське ППО намагалося збити одразу чотири дрони-камікадзе. Пізніше, близько 6:25 в районі НПЗ пролунало ще щонайменше два потужних вибухи, після чого на території обʼєкту розпочалася пожежа. Загалом повідомляється принаймні про 8 БПЛА, які атакували НПЗ.

Як зазначає пропагандистське ЗМІ “Russia Today”, внаслідок влучання було пошкоджено інфраструктуру НПЗ.

Ступінь ураження обʼєктів військово-промислового комплексу росіян наразі уточнюються.

Туапсинський нафтопереробний завод (Туапсинський НПЗ) — російське нафтопереробне підприємство в Краснодарському краї, експлуатантом якого є ТОВ “РН-Туапсинський НПЗ”. Завод становить єдиний виробничий комплекс з морським терміналом підприємства нафтопродуктозабезпечення ПАТ “Роснефть” — ТОВ “РН-Морський термінал Туапсе”. Близько 90% продукції підприємства йде на експорт. НПЗ входить до складу нафтової компанії “Роснефть”, його потужність становить близько 12 млн тонн на рік.

Раніше Міноборони РФ заявило про збиття 75 безпілотників. "РИА Новости" стверджувало, що внаслідок падіння уламків дронів пошкоджено Туапсинський НПЗ.

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Новини Чєрнігова