18 липня на алеї Любові Забашти відбулося традиційне покладання квітів

18 липня на алеї Любові Забашти відбулося традиційне покладання квітів

З квітами до пам’ятника видатній прилучанці прийшли справжні поціновувачі її творчості, це прилуцькі письменники, громадські діячі, містяни та працівники бібліотеки. Шану Любові Забашти віддали і представники Прилуцької міської ради.

21 липня 1990 року майстриня пера відійшла у засвіти. Вже промайнуло 34 роки від того моменту, як її не стало, а з вуст прилучан і сьогодні звучить поезія Любові Забашти.

Як поетеса все життя любила Прилуки, так і місто любить та плекає її спадщину.  Так втілено безліч культурних ініціатив, встановлено меморіальну дошку на будинку, у якому колись мешкала та писала вірші Любов Забашта. У серці міста щоденно перехожих вітає пам’ятник поетесі. Також відкрито кімнату-музей у Центральній міській бібліотеці, у Прилуцькій міській раді подбали, аби творчі прилучани отримували престижну премію та прославляли ім’я Любові Забашти.

У літній день звучали поезії землячки на різну тематику. Творчий та життєвий шлях Любові Забашти свідчить, що вона щиро і пристрасно любила Україну, була справжньою патріоткою свого народу і яскраво це доводила  як у поезіях, так і у житті.

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Новини Чєрнігова