«Найпопулярніша страва – олабах»: переселенка з Бахмута започаткувала власний бізнес у Чернігові

Переселенка з Бахмута Ольга Люліна для розвитку свого бізнесу у Чернігові, крім міжнародних грантових програм, скористалася можливістю отримати мікрогрант за програмою «Власна справа» урядового проєкту «єРобота».

Торік на центральному ринку підприємиця відкрила кіоск фаст-фуду.

«Наші страви ми готуємо з лавашів, які робимо самі, за моєю власною рецептурою. Таких ви ніде не знайдете», – говорить Ольга.

Найпопулярнішою її стравою-винаходом є олабах, який вона назвала на честь свого рідного міста. Каже: «З іспанської ола (Hola) – це привіт. Отже, Hola, Бахмут – привіт, Бахмут!».

Розширити бізнес і відкрити справжній заклад харчування взамін кіоску Ольга вирішила заради дівчат, які працювали у неї в Бахмуті. Вона пообіцяла забрати їх на роботу знову.

«Тому ризикнула написати бізнес-план і податися на мікрогрант. Я була дуже здивована, коли мою заявку схвалили», – розповідає підприємниця.

Новий заклад вона відкрила навесні цього року на проспекті Левка Лук’яненка. Грантових коштів вистачило на придбання деякого кухонного обладнання та меблів. Також, згідно з умовами програми «Власна справа», Ольга створила робочі місця та працевлаштувала двох людей. Наразі планує збільшити колектив і взяти на роботу ще переселенок.

За повідомленням Чернігівського обласного центру зайнятості

Источник

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Новини Чєрнігова