У Кремлі готуються закрити кордони у разі нової хвилі мобілізації — британська розвідка

Росія, Москва. УНІАН

Російський уряд розробляє систему для запобігання виїзду з країни потенційних призовників та мобілізованих у російську армію.

Про це повідомляє Міноборони Великої Британії.

У британській розвідці зазначили, що російські незалежні медіа повідомляли про впровадження "системи обміну інформацією" між Міноборони РФ та Федеральною службою безпеки (ФСБ) для передачі даних про потенційних призовників до Прикордонної служби та "запобігання їхній втечі з країни". Система повинна повністю запрацювати до осіннього призову 2024 року.

Зазначається, що Росія проводить дві призовні кампанії щороку, мобілізуючи понад 250 тис. осіб для проходження одного року обов'язкової військової служби.

"Сотні тисяч росіян покинули країну після оголошення часткової мобілізації 2022 року, і більшість з них молоді і високоосвічені люди, що спричинило негативний вплив на ринок праці. Запровадження такої системи, ймовірно, покликане запобігти повторенню подібного під час щорічного циклу призову та в разі оголошення нової хвилі мобілізації", – зазначили у відомстві.

У вересні 2023 року розвідка Великої Британії зазначала, що Росія має намір набрати до армії 420 тисяч контрактників до кінця 2023 року, що негативно вплине на робочу силу в різних невійськових галузях.

Пізніше у жовтні представник ГУР Андрій Юсов заявляв, що Росія щомісяця мобілізує на війну проти України понад 20 тисяч людей.

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Новини Чєрнігова