У Кракові побили 17-річного українця: ЗМІ пишуть про мачете і сльозогінний газ. Що кажуть в МЗС

Краків, Польща. Getty Images

У Польщі у Кракові побили 17-річного українця. За даними польських ЗМІ, нападники використовували мачете і сльозогінний газ. Як повідомили Суспільному у МЗС України, хлопця госпіталізували до університетської клініки Кракова. Його стан здоров'я наразі стабільний.

Про інцидент повідомили, зокрема, польські видання Gazeta Krakowska та Gazeta Wyborcza.

Побиття підлітка сталося в середу, 10 липня, біля басейну у краківському парку "Закжувек".

Як пише “Gazeta Wyborcza”, журналісти якої зв’язалися з матір’ю підлітка, четверо чоловіків, за словами жінки, підійшли до групи з шести людей, серед яких був і її син. Виникла бійка, 17-річного хлопця, який захищав свого друга, жорстоко побили. За даними видання, проти українського підлітка застосували мачете та сльозогінний газ. Хлопець втратив палець і отримав серйозну травму голови, повідомляє “Gazeta Wyborcza”.

"Увечері в Закжувеку невідомі побили 17-річного хлопця (з України). Вони поранили його, відрізали палець, пробили голову і кинули у воду. Юнак перебуває в лікарні м. Його мама шукає інформацію про нападників, будь ласка, зв'яжіться з вашою мамою в коментарях або надайте інформацію про нападників у поліції”, — такий запис з'явився в соцмережах у місцевих групах після нападу.

Що кажуть про побиття підлітка у Кракові у МЗС України

Як повідомила Суспільному представниця МЗС із консульських питань, цифрова особа Вікторія Ші, 10 липня у Кракові відбувся інцидент за участі українських та польських громадян. Неповнолітній громадянин України 2006 року народження отримав тілесні ушкодження.

Хлопця госпіталізували до університетської клініки Кракова. Його стан здоров'я наразі стабільний.

За словами Вікторії Ші, Генеральне консульство України в Кракові здійснює консульський супровід справи, підтримує зв'язок із медичним закладом, а також керівництвом комендатури поліції Кракова та Малопольського воєводства.

За інформацією польських правоохоронців, зловмисники затримані.

“Ведеться ретельне розслідування інциденту за підозрою у вчиненні злочину, а саме завдання шкоди здоров'ю та побиття з використанням небезпечного знаряддя”, — зазначила Вікторія Ші.

За її словами, у компетентних органів Республіки Польща наразі відсутні підстави вважати підґрунтям конфлікту міжнаціональні відносини.

Генконсульство України в Кракові встановило зв'язок з матір'ю потерпілого громадянина України, надає все необхідне консульське сприяння та тримає справу на контролі, додала представниця МЗС.

У лютому у Німеччині вбили 17-річного українського баскетболіста Володимира Єрмакова, який виступав за молодіжну збірну. Нападника затримали. Тоді у поліції Ессена заявили, що після численних опитувань свідків та оцінки фактів щодо вбивства 17-річного українського баскетболіста Володимира Єрмакова конкретних доказів ксенофобії наразі немає.

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Новини Чєрнігова