У ЄС «дуже скоро» запропонують 50 млрд доларів кредитів Україні — єврокомісар з питань економіки

ЄС, Україна. Getty Images

Єврокомісія планує "дуже скоро" внести пропозицію щодо допомоги для підтримки України. Мовиться про пакет кредитів на суму 50 мільярдів доларів.

Про це заявив єврокомісар з питань економіки Паоло Джентілоні, повідомляє Bloomberg.

За його словами, це зроблять для того, аби вкластися у термін до кінця року для завершення законодавчої роботи.

Джентілоні сказав журналістам, що план допомоги, заснований на надприбутках від заморожених російських активів, також обговорять наступного тижня в Ріо-де-Жанейро глави фінансових та центральних банків країн G7.

"Початок цього процесу є дуже терміновим. Саме тому, а також через зустріч G7 наступного тижня, Комісія інтенсивно працює над тим, щоб пропозиція була на столі якнайшвидше, тобто дуже скоро", — заявив комісар з питань економіки перед зустріччю міністрів фінансів ЄС у Брюсселі.

У виданні зазначають, що нині Європейський Союз шукає шляхи того, як обійти угорську позицію щодо підтримки України. Зараз Угорщина головує у блоці. Будапешт став на шляху мільярдів євро військової допомоги, яка терміново необхідна Києву.

Нині виконавчий орган ЄС — Єврокомісія — працює над механізмом, який гарантуватиме виділення коштів у європейському бюджеті. Однак, це можливо лише до кінця року.

"Безперервність підтримки України є однією з найважливіших особливостей цього нового пакету кредитів, тому що ми хочемо дати чіткий сигнал, що країни "Великої сімки" та інші країни світу продовжуватимуть підтримувати Україну стільки, скільки буде потрібно", — заявив Джентілоні.

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Новини Чєрнігова