Прилуки перші в області долучилися до президентського проєкту

Прилуки перші в області долучилися до президентського проєкту

У неділю 23 червня у Прилуках відбувся забіг «Активні парки». Більше 150 охочих долучилися до марафону. Організували локацію державна установа Всеукраїнський центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» та Міністерство молоді та спорту України.

Головною метою марафону активних парків є формування суспільства, об’єднаного ідеєю здорового та активного життя. Цей проект входить до національної програми Президента України «Здорова Україна».

У 2021 році, коли Міністерство молоді та спорту України тільки започаткувало проект «Активні парки» наше місто доєдналося до нього одним з найперших. Тоді у Прилуках відкрили три спортивних локації за державною програмою.

У Чернігівській області Прилуки стали першими, хто долучився до забігу, тож не випадково до спортивного дійства долучився і заступник голови Чернігівської обласної військової адміністрації Іван Ващенко. За його словами, навіть з Києва приїхали люди для участі у забігу.

На сьогодні Прилуки активно беруть участь у спортивних змаганнях різного рівня. Прилуцькі спортсмени прославляють наше місто на теренах України та Європи.

Прилуцький забіг розпочався з легких фізичних вправ аби розім’яти м’язи для найкращого результату. Далі стартували бігуни. Першими показали свої вміння наймолодші. Вкладаючи якомога більше сили діти намагалися прибігти першими. Наступними бігли дорослі на дистанцію 5 або 10 км.

Маршрут бігунів прокладався центральною частиною міста.

Дистанцію у 5 км долали і «скандинави», серед них і пан Дмитро, який подолав шлях найпершим. Для того, щоби взяти участь у змаганнях він з товаришем приїхали до Прилук велосипедами аж з Пирятина.

До змагань долучився і заступник голови Чернігівської обласної військової адміністрації, Іван Ващенко пробіг 5 км.

Інші учасники змагань отримали масу позитивних емоцій та вражень. Бігуни кажуть: активні парки – гарний досвід.

Усіх бігунів нагородили медалями від Всеукраїнського центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх». А тим, хто подолав дистанції найпершими вручили грамоти та фірмові футболки проекту «Активні парки».

Марафон мав і благодійну мету. Окрім того, що організатори долучили молодь до спортивних активностей, ще й збирали кошти на РЕБ-системи для наших військових.

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Новини Чєрнігова