Українських біженців у Німеччині не депортуватимуть

Біженка з України Марина Галла, Шверін, Німеччина, 16 серпня 2022 року. AP

Федеральний уряд Німеччини відкинув примусове повернення біженців з України, які не погодяться на роботу у ФРН. Раніше таке запропонував представник правоцентристської партії "Християнсько-соціальний союз" (ХСС).

Про таке повідомили громадське медіа Німеччини ZDF, а також NTV і Tagesspiegel із посиланням на речника Міністерства закордонних справ Німеччини.

"Ми бачимо, що російські збройні сили здійснюють свої напади по всій території України в межах своєї агресивної війни, порушуючи міжнародне право, — заявив речник МЗС. — Тому я не знаю, де в Україні має бути безпечне місце".

Зрештою, під час дебатів про надання допомоги деяким українським біженцям у Німеччині уряд відкинув ідею примусового повернення українців у певні регіони України.

Раніше лідер державної фракції ХСС Александр Добріндт закликав висилати українських біженців, якщо вони не влаштуються на роботу в Німеччині.

"Цей принцип повинен діяти вже понад два роки після початку війни: працюйте в Німеччині або повертайтеся в безпечні райони на заході України", — заявив Добріндт.

За словами політика ХСС, ідея допомоги українцям була в тому, щоби сприяти їм на початку російської агресії проти України, але вже давно перетворилася на гальмо для трудової міграції. Вона утримує занадто багато людей з України на соціальному забезпеченні.

Ця вимога Добріндта зустріла різку критику з боку Соціал-демократичної партії Німеччини (СДПН) і Зелених.

У 2024 році уряд Німеччини мав намір вдвічі скоротити допомогу, яку виділяє федеральним землям на витрати для приймання та інтеграцію біженців. Рішення ухвалили через скорочення бюджету на тлі стрімкого зростання інфляції.

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Новини Чєрнігова