У Чернігівській області викрили велику нарколабораторію

У Чернігівській області викрили велику нарколабораторію0

На Чернігівщині представники ДБР під час спецоперації викрили нарколабораторію на території одного з аграрних підприємств. Там виявили психотропів на 150 мільйонів гривень. Організатора цієї лабораторії та трьох хіміків, які допомагали у виготовленні наркотиків затримали.

Про це повідомляє ДБР.

За інформацією Державного бюро розслідувань, організатор лабораторії найняв місцевого жителя, який підшукав місце в одній з будівель на охоронюваній території приватного аграрного підприємства. Протягом травня-червня 2024 року туди завезли обладнання та прекурсори для виготовлення наркотиків та психотропів. Також він найняв трьох хіміків, які мали виготовляти мефедрон, солі, МДМА тощо.

“У лабораторії готували наркотики впродовж кількох тижнів. За добу вони синтезували від 50 до 100 кілограмів психотропів. Чоловіки планували розповсюджувати наркотики по всій Україні, а також шукали канали постачання військовим у прифронтових районах. Реалізувати готовий товар вони не встигли”, — йдеться у повідомленні.

Під час обшуків в лабораторії виявили та вилучили понад 120 кілограмів наркотиків (понад 240 тисяч доз), психотропів на понад 150 мільйонів гривень, а також хімічне устаткування на суму понад 2 мільйони гривень, а також близько тонни реактивів, прекурсорів та хімічних речовин для виготовлення нових партій наркотиків.

У Чернігівській області викрили велику нарколабораторію1
Крім того, для транспортування виготовлених наркотиків територією України та вивезення до інших країн затримані придбали шиномонтажне обладнання, за допомогою якого фасували наркотики до автомобільних коліс.

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за підозрою у вчиненні кримінальних злочинів передбачених ч. 1, ч. 2 ст. 255 (створення злочинної організації, керівництво такою організацією або її структурними частинами), ч. 4 ст. 28, ч. 3 ст. 307, ч. 3 ст. 305, ч. 2 ст. 364, ч. 2 ст. 317 (організація незаконного придбання, зберігання, перевезення з метою збуту та незаконного збуту наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів в особливо великих розмірах, вчинені організованою групою у складі злочинної організації) КК України.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення затриманим про підозру та обрання запобіжного заходу.

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Новини Чєрнігова