Що потрібно знати для реєстрації новонародженої дитини

Що потрібно знати для реєстрації новонародженої дитини0 Фото: ілюстративне. з соц. мереж

Свого малюка Ви зможете зареєструвати самостійно в застосунку "Дія" послуга єМалятко, або в нашому пологовому будинку за допомогою спеціаліста, який у нас працює, або через відділ ДРАЦС. Повідомляє КНП «Ніжинський міський пологовий будинок»

Щоб зареєструвати дитину, необхідно знати номер медичного висновку про народження.

Медичний висновок — електронний документ, який містить перелік відомостей про малюка та є підтвердженням його народження. Його вам сформує лікар пологового будинку.

Номер медичного висновку містить 16 латинських літер та цифр і має формат ХХХХ-ХХХХ-ХХХХ-ХХХХ. Номер надсилається матері дитини у смс-повідомленні, також Ви отримаєте надрукований варіант електронного документа .

При формуванні цього документа до медичного висновку «прив’язується» мати дитини. Дані про жінку беруться з електронної бази даних системи охорони здоров’я.

Коли майбутня мама підписували декларацію з сімейним лікарем, то надавали інформацію про себе, яка і була внесена в електрону базу охорони здоров’я.

! Під час державної реєстрації народження дитини електрона система перевіряє відповідність даних з медичного висновку з документами матері (паспортом, податковим номером), які надаються при реєстрації .Тому дуже важливо, щоб в електронній базі даних системи охорони здоров’я була внесена перевірена та актуальна інформація.

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Новини Чєрнігова