Атака на енергообʼєкти, оборонна співпраця із Францією та українець на ТЕС в Болгарії — новини ранку 20 червня


Атака на енергообʼєкти, оборонна співпраця із Францією та українець на ТЕС в Болгарії — новини ранку 20 червня0 Співробітник проходить біля теплоелектростанції, пошкодженої внаслідок ракетного удару з боку РФ, 12 квітня 2024. REUTERS/Valentyn Ogirenko

Через нічні російські обстріли пошкоджені енергообʼєкти у чотирьох областях, у Болгарії затримали чоловіка з українськими документами за шпигунство на ТЕС та Франція підписала угоди про військову співпрацю з Україною — Суспільне зібрало головні новини ранку 20 червня.

Нічна атака на Україну

Командування Повітряних сил ЗСУ попереджало про атаку безпілотників. Вночі повітряну тривогу оголошували у щонайменше 16 областей України. За інформацією Укренерго, пошкоджене обладнання на енергообʼєктах у Вінницькій, Дніпропетровській, Донецькій, Київській областях. Наслідки уточнюються. У деяких областях через це змінили графіки знеструмлень.

Вночі обласні військові адміністрації деяких областей повідомляли про звуки вибухів та атаки безпілотників у своїх регіонах, зокрема у Вінницькій, Запорізькій та Київській областях.

Доповнення: 20 червня за вказівкою "Укренерго" графіки погодинних відключень електроенергії будуть застосовуватись по всій Україні з 06:00 до 00:00.

Військова співпраця Франції та України

Державне підприємство "Укроборонпром" уклало щонайменше три угоди з французькою оборонною компанією Thales, йдеться в повідомленні на сайті компанії.

Перша з угод говорить про намір створити в Україні спільне підприємство для збільшення поставок військової техніки в країну. Друга угода — Thales зобов’язується забезпечувати інтенсивне технічне обслуговування, тестування та спеціалізоване навчання, зокрема з електронної боротьби. Третю угоду підписали Thales і українська компанія FRDM, яка спеціалізується на безпілотниках і безпілотних наземних апаратах.

Ці угоди спрямовані на посилення оперативної підтримки передових операцій Збройних сил України та зміцнення місцевої обороноздатності.

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Новини Чєрнігова