Яка ситуація на Корюківщині з укриттями та ремонтами в навчальних закладах

Яка ситуація на Корюківщині з укриттями та ремонтами в навчальних закладах0 ілюстративне

Літо – це не лише час відпусток, але й пора ремонтів. Сусіди.City поцікавились, що запланували в освітянській галузі Корюківщини на найближчі місяці та новий навчальний рік відремонтувати й збудувати.

Начальниця відділу освіти, культури, молоді та спорту Корюківської міськради Ірина Наумчик розповіла, що у Корюківському ліцеї № 1 ремонт укриття завершиться до початку навчального року.

У другому ліцеї пристосоване сховище вдалося відремонтувати й облаштували меблями майже рік тому. З усім цим допомогла Київська школа економіки. На жаль, вміщує воно лише половину учнів, тому там можна організовувати освітній процес лише в змішаній формі.

Проте цю проблему вони сподіваються розв’язати протягом двох років. Корюківська громада є в переліку обраних на виділення державної субвенції на будівництво справжнього протирадіаційного укриття, яке відповідатиме всім безпековим вимогам і нормативам. На сьогодні таких у громаді ще немає.

Сховище будуватиметься на території другого ліцею і вміщуватиме не лише учнів цього закладу (найпростіше укриття, яке діє зараз, недостатнє для розміщення всіх учнів), а й двох сусідніх позашкільних установ, які не мають достатніх власних укриттів.

Нині тривають підготовчі роботи (документація, тендери). Коли надійдуть кошти, поки не знають, проте відомо, що роботи триватимуть два роки, і будівництво вартує 66 млн. 165 тис. грн. Нове укриття забезпечить стабільну (якщо дозволить безпекова ситуація, очну) роботу ліцею та двох позашкільних закладів.

Зараз триває ремонт й укриття в ліцеї № 3, дооблаштовується відповідно до оновлених вимог і розширюється (раніше використовувалася тільки частина підвального приміщення). Усі роботи виконуються коштом благодійників — інвесторів і різних фондів.

Нещодавно підписали угоду про ремонти ще трьох укриттів: Наумівського, Сядринського та міського третього ліцею з латвійською компанією «ZIEDOT.LV», які будуть виконані за кошти, що виділив Ризький муніципалітет. Роботи розпочнуться влітку і завершаться в листопаді.

За словами Ірини Володимирівни, в усіх навчальних закладах цього літа будуть проводитися косметичні ремонти, на які відділ виділяє кошти. Отже, класи будуть підготовлені до нового навчального року.

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Новини Чєрнігова