Баланс протилежностей ніжинки Світлани ІЛЬЇН: важкий, професійний спорт та вишукана кулінарія

Баланс протилежностей ніжинки Світлани ІЛЬЇН: важкий, професійний спорт та вишукана кулінарія0

Nizhyn.city вже раніше писали про досягнення ніжинки Світлани Ільїн. Світлана — дев'ятикратна чемпіонка Ізраїлю у змаганнях з бодібілдингу, чотирьохкратна чемпіонка Іспанії IFBB Олімпія Аматор NPC категорія «Велнес» «Фігура». 2024 рік для Світлани став продуктивним роком — вчергове посіла призові місця, стала переможницею у своїй категорії «фігура» на змаганнях професійного рівня, що проходив в Іспанії, а також започаткувала власну справу — за півроку створила популярний солодкий бренд здорового харчування SweetOk.

Нині Світлана живе в Ашкелоні (Ізраїль). Вона дипломований нутриціолог, персональний тренер і професійний спортсмен, який змагається. Нещодавно завітала Світлана до рідного Ніжина, тут у неї велика дружня родина Шкор: мама Катя, тато Віктор та три сестрички, племінники, друзі. Тут вона закінчила школу, тут здобула вищу освіту у Гоголевому виші. А в Ашкелоні чекає чоловік Анатолій. Про спорт та солодощі далі в інтерв’ю з Світланою.

Про спорт

Баланс

­ Світлано, чим Вам подобається бодібілдинг? Чому Ви обрали саме цей вид спорту?

­ Бодібілдинг – це творчість. Мені подобається створювати весь образ з нуля. Крім того, що потрібно підготувати тіло, потрібно ще й продемонструвати пластику, правильно підібрати образ, зачіску, купальник, піднести все це красиво і жіночно. На сцені я кайфую від щирого серця і отримую неймовірний заряд емоцій.

­ Звідки у Вас мотивація продовжувати займатися цим видом спорту?

­ Мотивація є завжди ­ мені, з огляду на свій характер, темперамент і життєві принципи, потрібно постійно кудись їхати, розвиватися. І кожна підготовка до змагань дає мені можливість розкрити якісь приховані таланти, можливості, і це мене завжди стимулює . Я не прихильник пасивного способу життя. Я відчуваю, що життя вирує лише тоді, коли є певна мета.

Баланс

­ Але це далеко не найпростіший вид спорту, особливо для жінки?

­ Бог наділив мене такими якостями, напевно, для мене це важливо і я повиннна це усвідомлювати. Не всім це під силу, якщо чесно, і я дуже пишаюся своїми здібностями! І я завжди відповідально готуюся до змагань.

­ Що найскладніше під час підготовки до конкурсу?

­ Я завжди кажу, що кожен етап по­своєму складний і важливий. Збільшення робочої ваги, робота на відмову… Дієта. Адже обмеження в харчуванні впливають на емоційний стан. "Сушка" (авт. сушка тіла – це спеціальна дієта, яка зменшує споживання калорій так, щоб можна було позбавитись жирових відкладень й водночас зберегти м'язову масу.) Я почуваюся дуже погано в цей період.

­ Чим Ви готові пожертвувати заради перемоги?

­ Не можу сказати, що потрібно чимось жертвувати. Я вивчила свій організм, знаю, як він працює і що потрібно для хорошого результату. Якщо відверто, то скажу, що не варто жертвувати заради перемоги, а потрібно викладатися на всі 100%!

Баланс

­ Що Вам більше подобається: змагатися чи бути тренером?

­ Я вже стала чемпіонкою, тепер хочу виховувати чемпіонів і чемпіонок.

­ А що складніше?

­ Бути тренером. Коли ти готуєшся, то ти відповідаєш тільки перед собою. Успіх підопічного залежить від нього на 70%. Я проведу тренування, а що він буде робити вдома, як буде харчуватися, чи буде дотримуватися режиму…? Я не можу на це вплинути. І я вже знаю своє тіло, але особливості інших потрібно постійно вивчати, шукати особливий підхід до кожного. Я люблю свою роботу.

­ Чи любите Ви бути активною в перервах між змаганнями?

­ Я звикла постійно бути в русі. Ми з чоловіком займаємося кайтсерфінгом (авт. кайтсерфінг – це водний вид спорту, що являє собою катання по хвилях за допомогою повітряного змія (кайта) та дошки. Райдер, стоячи на дошці, повинен утримувати рівновагу і керувати кайтом, який знаходиться у нього в руках). Їздимо у відпустку в Бразилію, де дме потрібний вітер для цього виду спорту. На пляжі ми граємо в ракетки, в поїздках вважаємо за краще ходити пішки, досліджувати місцевість.

Баланс

Баланс

Баланс

­ Чи стикалися Ви з будь­якими забобонами і стереотипами через те, що займаєтеся бодібілдингом?

­ Так, постійно. Скажу більше, я категорично проти такого вигляду тіла (змагальної форми) в звичайному житті для дівчини. Для мене є чітке розмежування між моєю формою поза підготовкою та підготовки тіла для перемог на змаганнях. Жінка повинна бути яскравою, ніжною, непередбачуваною та щасливою.

Баланс

­ Яка Ваша найбільша і найважливіша мета в спорті?

­ Я хочу вийти на сцену в Містер Олімпія (авт. найвищий рівень змагань). І стати міжнародним суддею.

­ Баланс протилежностей чи жіноче начало? Ваш бізнес, бренд, хобі ­ кулінарія. Як Ви до цього прийшли?

­ Як я вже говорила на початку, я дуже творча людина. Крім того, я люблю готувати і дійсно отримую заряд жіночої енергії на кухні, створюючи свої кулінарні шедеври.

Я постійно ходжу на майстер­класи і розвиваюся в цьому напрямку. Моя мета – дарувати людям приємні емоції та смачні спогади.

А тепер про солоденьке

Баланс

­ Світлано, що спонукало Вас до створення власної справи. Та ще й солодощі?

­ Коли ти дуже любиш готувати та хочеш ділитися своєю творчістю з людьми, це спонукає тебе на створення власної справи. Зізнаюсь, я ніколи не думала, що займуся виготовленням кондитерських виробів, але доля вирішила інакше і ось зараз я – пастильє (авт. Пастильє – фахівець, який спеціалізується на виготовленні пастили. Пастила — вид кондитерських виробів, який виготовляється шляхом висушування за низьких температур пюре з фруктів, ягід або овочів). Філософія моєї справи "Здорове харчування доступне кожному!". Знайома з пастилою вже давно. Дванадцять років тому, коли я стала організатором «Клубу Органічного Землеробства» у Ніжині. І ось з того часу я активна шанувальниця здорового способу життя. Я готую десерти використовуючи виключно свіжі, якісні та натуральні інгредієнти, тому моя продукція смачна, корисна та натуральна!

­ Ваша цільова аудиторія смаколиків?

­ Це вагітні жінки, мами з дітьми на грудному вигодовуванні, батьки, для яких гостро стоїть проблема вітамінізації дітей та навчання їх від споживання великої кількості шкідливих продуктів та цукру. Так само, це активні люди, спортсмени, прихильники здорового способу життя, сироїди, вегітаріанці, яким необхідні натуральність і зрозумілість складу, в якому тільки корисні нутрієнти.

Баланс

­ В чому ж унікальність Вашого продукту?

­ Натуральність (зберігаються вітаміни, клітковина), що робить кожен мій продукт корисним для здоров'я та різноманітним за смаком. Я готую фруктові і м’ясні чіпси.

Баланс

­ Світлано, відслідковуючи Ваші фото у соцмережах бачимо і інші витвори солодкого мистецтва…!?

­ Так. Знову ж таки моя творча натура надихає мене на створення кулінарних шедеврів. І тому я виготовляю смачні та красиві зефірні букети, багатоярусні вишукані торти з різним цікавим оформленням. Створюю те, що люблю для здоров'я з любов’ю!

Баланс

­ Що б Ви хотіли побажати нашим читачам?

­ Перше – вірити в мрію, а друге – завжди викладатися на всі 100%. Дисципліна і цілеспрямованість ­ запорука успіху в будь­якій справі!

Фото з власного архіву

Світлани Ільїн

Баланс

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Новини Чєрнігова