Проєкт «Психологічна підтримка дітей та дорослих в умовах війни в громадах Чернігівської області» у Корюківській громаді

Проєкт «Психологічна підтримка дітей та дорослих в умовах війни в громадах Чернігівської області» у Корюківській громаді0Спілка Громадські Ініціативи України продовжує в 2024 році реалізацію проєкту «Психологічна підтримка дітей та дорослих в умовах війни в громадах Чернігівської області», що виконується у межах Програма CLEAR.

Керівники проекту Павло Пущенко та Неля Лавриненко та з місцевим координатором Володимиром Онищуком завітали з презентацією проєкту в Холминську та Корюківську громади, оглянули приміщення в Олександрівці, Савинках, Сядриному, Холмах та Козилівці, де невдовзі з’являться арт-терапевтичні кімнати, в яких зустрічі і заняття проводитимуть місцеві психологи і педагоги. Вони будуть допомагати дітям і батькам з постраждалих від війни громад подолати емоційні та психологічні наслідки пережитого.

На першому етапі реалізації проєкту 40 психологів та педагогів з Менської, Холминської та Корюківської громад пройдуть фахове навчання для оволодіння новими методиками надання психологічної підтримки із застосуванням арттерапевтичних методик. Паралельно в громадах відбуватиметься облаштування кімнат для створення комфортних умов в роботі з місцевими жителями.

До кінця 2024 року проєктом планується надати психологічну підтримку через заняття арттерапією не менше як для 500 дітей та 600 дорослих.

Така діяльність на Чернігівщині реалізується Спілкою “Громадські ініціативи України” з 2022 року. За попередній період вдалося відкрити аналогічні арткімнати в Іванівській, Сосницькій та частині Корюківської громад та надати психологічну підтримку понад тисячі дітей та дорослих.

Проєкт «Психологічна підтримка дітей та дорослих в умовах війни в громадах Чернігівської області» у Корюківській громаді1 Проєкт «Психологічна підтримка дітей та дорослих в умовах війни в громадах Чернігівської області» у Корюківській громаді2 Проєкт «Психологічна підтримка дітей та дорослих в умовах війни» реалізує Спілка «Громадські Ініціативи України» у Корюківській, Менській, Холминський, Сосницькій та Іванівській громадах Чернігівської області у межах Програми CLEAR, яка впроваджується міжнародною організацією Глобал Ком’юнітіз (Global Communities) та фінансується Бюро гуманітарної допомоги Агентства США з міжнародного розвитку (USAID’s BHA).

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Новини Чєрнігова