Чи будуть в новому навчальному році офіцери безпеки в закладах освіти Корюківської громади

Чи будуть в новому навчальному році офіцери безпеки в закладах освіти Корюківської громади0 ілюстративне

У 2023-2024 навчальному році в Корюківській громаді несли вахту офіцери безпеки лише в трьох закладах. Що буде з 1 вересня?

Сусіди.City звернулися до начальниці відділу освіти, культури, молоді та спорту Корюківської міської ради Ірини Наумчик із запитанням, чи будуть у всіх закладах освіти офіцери безпеки, які в Корюківській громаді поки несуть вахту тільки в трьох ліцеях, і як вона оцінює результативність їхньої роботи? Ось, що сказала очільниця освітньої галузі:

— У нинішньому навчальному році офіцери безпеки перебувають у двох Корюківських (першому та другому) і Наумівському ліцеях. Ми, на місцевому рівні, не мали впливу на те, у яких саме закладах будуть працювати такі фахівці, адже це відбувалося у межах пілотного проєкту, який фінансувався не з місцевого бюджету й триватиме до 1 вересня 2024 року.

З 1 вересня нас хочуть зобов’язати утримували офіцерів безпеки на постійній основі в кожному навчальному закладі коштом місцевого бюджету, що є неможливим, бо таких значних коштів сьогодні в умовах війни просто немає.

Нині офіцер безпеки отримує зарплату втричі більшу, ніж педагог із великим стажем або директор, що, вважаю, є несправедливим, і такий підхід не сприяє підвищенню престижності професії педагога серед учнів і молоді та створює певну емоційну напругу в трудових колективах.

Стосовно результативності їхньої роботи, то відгуки різні. Є ті, що дуже сумлінно виконують свої обов’язки, активно включилися в життя навчального закладу, а є такі, які лише прикрашають своєю присутністю фоє школи.

Нині основні наші проблеми — близькість до кордону, а отже, ворожі обстріли, можливий захід диверсійно-розвідувальних груп. Від цього офіцер безпеки захистити не може. А викликати поліцію, натиснувши відповідну кнопку, чи провести школярів у сховище може черговий учитель, класний керівник тощо, які й раніше це робили.

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Новини Чєрнігова