Обмін досвідом: українські громади відвідали Польщу

Обмін досвідом: українські громади відвідали Польщу0Наприкінці травня 19 громад із 7 областей України (у тому числі й Корюківська) відвідали гміни (громади) Малопольського регіону Республіки Польща.

Мета візиту – вивчення досвіду роботи муніципалітетів на шляху до ЄС, імплементація європейських законів, правил та норм.

Польська практика організації комунальних підприємств, енергетичного самозабезпечення та впровадження інноваційних рішень у наданні соціальних послуг виявилася особливо цікавою та важливою для нашої громади.

Обмін досвідом: українські громади відвідали Польщу1 Обмін досвідом: українські громади відвідали Польщу2 Обмін досвідом: українські громади відвідали Польщу3

Ми також звернули увагу на те, що розвиток польських гмін залежить не лише від фінансування фондів ЄС, а й від інституційної спроможності працівників місцевого самоврядування у проєктній діяльності, політичної волі мерів та депутатів правильно розставляти пріорітети, а також від згуртованості жителів.

Власні напрацювання ⇓

Кращі практики польського самоврядування будуть застосовані і в діяльності Корюківської міської ради. Це питання обговорювалося на засіданні робочої групи з розробки та контролю реалізації стратегічних документів громади. Стратегія розвитку Корюківської громади була розроблена у співпраці з польськими експертами в рамках Програми DOBRE, основана на принципах побудови сталої політики розвитку пріоритетів, які основані на перевагах громади з врахуванням вразливих сторін.

Наприклад, основний пріоритет громади – розвивати медицину, і вже сьогодні він дає можливість нашим жителям отримувати широкий спектр послуг по місцю.

Обмін досвідом: українські громади відвідали Польщу4

Звісно, українські громади мають надолужувати згаяне в багатьох сферах, але й в українців є чому повчитися. Наші підприємці в Польщі – це майже завжди кращий сервіс, технологічність і адаптивність.

Захід організований та впроваджується спільно з Фондом розвитку місцевої демократії імені Єжи Регульського (FRDL MISTiA, Польща) у межах Програми USAID DOBRE.

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Новини Чєрнігова