«Мамо, а за що це тобі таке дали?» Двом жінкам із Холмів присвоїли звання «Мати-героїня»

«Мамо, а за що це тобі таке дали?» Двом жінкам із Холмів присвоїли звання «Мати-героїня»

Особлива відзнака матерям

Наприкінці травня Наталія Примаченко та Юлія Гусак із Холмів отримали високі державні нагороди. Вручили їх у Холминській селищній раді.

Сорокадев’ятирічна Наталія Примаченко виховала шістьох дітей. Чотирьох синів і донечку виносила під серцем, а ще одній дитині відкрила його по-материнськи — виростила чоловікового племінника Ігоря, котрий у ранньому віці залишився сиротою. Нині 28-річний чоловік служить у Національній поліції України.

«Мамо, а за що це тобі таке дали?» Двом жінкам із Холмів присвоїли звання «Мати-героїня»

Наталію Примаченко вітають селищний голова Василь Чеботарь і керуюча справами (секретар) виконкому Тетяна ПолторацькаФото: Холминська селищна рада

Найстаршому сину Наталії Олександрівни, Роману — 33 роки. За ним — Сергій, 28 років, який з 18-річного віку пішов захищати Україну від російського ворога й боронить її донині. Його дружина теж військова. Середній син 17-річний Павло нині студент, навчається в Чернігові. Найменші — 12-річний Богдан і 11-річна Катруся — ще школярі. Наталія Примаченко готується вперше стати бабусею, а серце все одно щодня болить за дітей.

— Хіба ж хто думав, що наші діти ростимуть і житимуть під час війни? — хвилюється мати. — Це дуже страшно. Другий рік плету маскувальні сітки з іншими жінками, щоб хоч якось підтримати українських захисників…

З її почесним званням Наталію Олександрівну першими привітали діти. Хоча для них вона завжди була героїнею.

Не стримує своїх емоцій від державної нагороди й 38-річна Юлія Гусак, мама п’ятьох діток. У неї четверо доньок і син. Каже, навіть сльози з’явилися на очах, адже ніколи в житті й не сподівалася стати матір’ю-героїнею.

— Дуже приємно, зворушливо, аж до сліз, — каже Юлія. — Вдячна, що держава так високо оцінила мої материнські заслуги. Одразу, як тільки дізналися, почали звідусіль телефонувати з вітаннями родичі, друзі, відвідувачі магазину, де працюю, поздоровляли.

«Мамо, а за що це тобі таке дали?» Двом жінкам із Холмів присвоїли звання «Мати-героїня»

Вітання приймає Юлія ГусакФото: Холминська селищна рада

Її діти ще всі школярі. Найстарша, 15-річна Віка, закінчила 8 класів у Березнянському навчально-реабілітаційному центрі. У Холминській школі навчаються 14-річний восьмикласник Богдан, 13-річна семикласниця Діана. Четвертий клас у Холмах закінчила 10-річна Женя, третій — 9-річна Маша.

Діти зраділи такій нагороді, довго роздивлялися, вітали, хоч і не зовсім розуміли, за що вона. «Мамо, а за що це тобі таке дали?» — допитувалися в Юлії. «За те, що вас стількох народила й виховую», — відповідала їм мама. «Але ж ми буваємо неслухняними», — чесно зізналися діти. Їхня мама лише посміхається.

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Новини Чєрнігова