Цього року в Корюківській громаді найбільше стипендіатів міської ради серед учнів за останні роки

Цього року в Корюківській громаді найбільше стипендіатів міської ради серед учнів за останні роки

ілюстративне

В останній день травня ми розмовляли з начальницею відділу освіти, культури, молоді та спорту Корюківської міської ради Іриною Наумчик про те, яким був 2023-2024 навчальний рік для закладів освіти громади, чим запам’ятався та з якими результатами фінішує.

Цього року в Корюківській громаді найбільше стипендіатів міської ради серед учнів за останні роки

Ірина Наумчик, начальниця відділу освіти, культури, молоді та спорту Корюківської міськрадиАвтор: Наталія Рубей

— Ірино Володимирівно, розкажіть, будь ласка, як навчалися школярі цього року та з якими результатами завершують другий семестр?

— Цей рік попри всі труднощі та виклики був досить плідний. І завершуємо ми його з оптимізмом і вірою в перемогу. Безпекова ситуація дозволяла закладам освіти, які розташовані не у 20-кілометровій зоні до кордону з ворогом — російською федерацією, більшу частину навчального процесу організовувати очно.

Хоча, звісно, наші ліцеї та гімназії самі визначатися, коли проводити уроки дистанційно, а коли у навчальному закладі. Зрозуміло, що якість навчання безпосередньо за партою значно вища. Це розуміють і педагоги, і батьки. Тому освітяни брали на себе відповідальність і надавали пріоритет очному навчанню. Відповідно, був організований підвіз учнів до закладів.

У прикордонній, 20-кілометровій зоні, діти здобували освіту дистанційно. Це учні Прибинської гімназії та Перелюбського ліцею. Але й там педагоги знаходили можливість з метою коригування знань періодично зустрічатися зі школярами, проводити очні консультації.

— Саме час підбивати підсумки навчального року, поділіться з читачами успіхами наших дітей і педагогів.

— Протягом навчального року учні навчальних закладів і вихованці позашкільних установ брали участь у багатьох конкурсах і змаганнях — як виїзних за межі громади, так і місцевого рівня. І підбивши підсумки, ми прийняли рішення відзначити за особливі заслуги одноразовими стипендіями 122 дітей.

Це найбільша кількість учнів і вихованців, яких у такий спосіб протягом багатьох років підтримує й заохочує до успішного навчання міська рада. Премії для обдарованих і талановитих дітей складають від 200 до 6000 гривень.

— А де вручатимуть їх дітям, адже під час війни свято Останнього дзвоника у закладах не проводять?

— Дуже шкода, але це дійсно так. Не дозволяється зараз організовувати заходи з великим скупченням дітей, адже це небезпечно для їхнього життя й здоров’я. Ворожі обстріли, сирени — наше воєнне сьогодення. Потрібно пристосовуватися, що й роблять у закладах освіти. Отже, там знайшли можливість вручити нагороди.

Будуть відзначені також і освітяни, щоправда, ближче до Дня працівника освіти, який святкуватимемо в останню неділю вересня. За підсумками 2023-2024 навчального року, премії отримають четверо вчителів і по двоє педагогічних працівників з позашкільних і дошкільних закладів.

— Які критерії для визначення нагороджених?

— Визначаючи кандидатури для преміювання, ми брали до уваги результативність їхньої діяльності. Для вчителів — підготовку переможців всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідних робіт, які є членами Малої академії України, та олімпіад всеукраїнського й обласного рівнів.

Зважали на активну участь педагогів у конкурсах професійної майстерності («Учитель року»), діяльність як керівників обласних творчих груп тощо. У позашкіллі оцінювали підготовку переможців у всеукраїнських конкурсах, а у дошкіллі — результати моніторингу показників компетентності дітвори, іншими словами — підготовку до школи, а також участь у творчих конкурсах і результати впровадження нових підходів до роботи з малюками.

Суми премій різні, від 6500 до 10000 грн.

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Новини Чєрнігова