Ізраїль повідомив про смерть чотирьох заручників, яких утримував ХАМАС

Ізраїль повідомив про смерть чотирьох заручників, яких утримував ХАМАС

Армія оборони Ізраїлю заявила, що її представники повідомили родинам чотирьох заручників, які утримуються в Секторі Гази, «що їх уже немає в живих».

Джерело: Армія оборони Ізраїлю в Telegram, CNN 

Деталі: Військові повідомили родинам Хаїма Пері, Йорама Мецгера, Амірама Купера та Надава Поплвелла, «які були жорстоко викрадені в Сектор Гази 7 жовтня, що їх більше немає в живих і що їхні тіла утримуються терористами ХАМАС».

Рішення оголосити чотирьох заручників мертвими ґрунтувалося на даних розвідки та було підтверджено експертним комітетом Міністерства охорони здоров’я за погодженням з Міністерством релігійних служб і головним рабином Ізраїлю.

За словами ЦАХАЛу, обставини їхньої смерті в полоні ХАМАС досі вивчаються, і вони стверджують, що використовують «широкий спектр методів для збору інформації про заручників, які залишаються в Секторі Гази».

Пряма мова речника ЦАХАЛу, контр-адмірала Даніеля Хагарі: «Їх близьких було вбито кілька місяців тому під час полону ХАМАС у Газі, і їхні тіла все ще перебувають у ХАМАС. Ми вважаємо, що четверо з них були вбиті, перебуваючи разом у районі Хан-Юніс під час операції проти ХАМАСу».

Ще деталі: У травні ХАМАС заявив, що Попплвелл, ізраїльсько-британський громадянин, помер від ран, отриманих внаслідок удару ізраїльських винищувачів по його місці ув’язнення понад місяць тому.

7 жовтня терористи ХАМАС викрали 251 особу, у тому числі кілька тіл, під час атаки на південь Ізраїлю. Тоді вони вбили близько 1200 людей. ЦАХАЛ наразі підтвердив загибель 41 із решти 120 заручників, яких, ймовірно, все ще утримують у Cекторі Гази.

Нагадаємо:

  • Палестинське угруповання ХАМАС 26 травня вперше за останні місяці завдало ракетного удару по одному з районів Тель-Авіва в центрі Ізраїлю. Ізраїльська армія пізніше завдала удару по об’єкту в Рафасі, який, за даними ЦАХАЛ, використовували бойовики.
  • Через удар щонайменше 45 людей загинуло, ще понад 200 чоловік поранено. Прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху назвав авіаудар «трагічною помилкою».
  • 24 травня міжнародний суд ООН проміжним рішенням у рамках міждержавної скарги, поданої ПАР проти Ізраїлю у зв’язку з операцією у секторі Гази, наказав Ізраїлю невідкладно зупинити наступ у південному місті Рафах.
  • 30 травня стало відомо, що Армія Ізраїлю (ЦАХАЛ) взяла під контроль 14-кілометрову буферну зону на кордоні між Сектором Гази і Єгиптом.
Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Новини Чєрнігова