Польща заявила про »довгу та напружену ніч» під час атаки РФ по Україні

Польща заявила про ''довгу та напружену ніч'' під час атаки РФ по Україні

Оперативне командування Збройних сил Польщі повідомило, що в ніч проти 1 червня залучало свою авіацію та авіацію союзників у зв’язку з загрозою російських ракетних ударів по території України.

Джерело: польське командування у Facebook, «Європейська правда»

Деталі: Польські військові зазначили, що нічна атака Росії охопила всю територію України, зокрема прикордонні з Польщею регіони, та здійснювалась крилатими ракетами, дронами типу Shahed і балістичними ракетами, запущеними з Чорноморського регіону.

«Це була довга і напружена ніч для всієї системи протиповітряної оборони Польщі», – зазначили в оперативному командуванні Війська Польського.

Розгортання польської та союзної авіації припинилось до 6:00, коли рівень загрози ракетних ударів російської авіації по території України знизився.

«Військо Польське безперервно стежить за ситуацією на українській території і перебуває в постійній бойовій готовності для забезпечення безпеки польського повітряного простору», – запевнили там.

Нагадаємо: За інформацією Повітряних сил України, росіяни завдали ракетно-авіаційного удару по об’єктах критичної інфраструктури в різних регіонах, а українська ППО збила 35 ракет та 46 безпілотників.

Польща вже не вперше підіймає у повітря винищувачі у зв’язку з ракетними ударами Росії по території України. 

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Новини Чєрнігова