Столтенберг проситиме членів НАТО надавати Україні щонайменше 40 млрд євро щорічно — Reuters

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг. AP/Virginia Mayo

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час зустрічі міністрів закордонних справ держав-членів блоку проситиме їх виділяти щонайменше 40 мільярдів євро на рік для фінансування військової допомоги Україні.

Про це повідомляє Reuters, посилаючись на неназваного співрозмовника з Альянсу.

Зазначається, що міністри закордонних справ країн-членів НАТО, перебуваючи на дводенній зустрічі у Празі (Чехія), у п'ятницю, 31 травня, обговорять шляхи надання військової допомоги Україні на більш надійній довгостроковій основі. Ці переговори будуть зосереджені на обговорених деталях пакета підтримки України, що має бути погоджений на Вашингтонському саміті НАТО 9-11 липня і включатиме зміни в організації постачання озброєнь.

"Нам потрібен як мінімум нинішній рівень підтримки, щоб забезпечити передбачуваність, яка необхідна Україні", — сказав співрозмовник у НАТО, додавши, що союзники по Альянсу вже надали Україні близько 40 мільярдів євро щорічно після повномасштабного вторгнення Росії в країну.

Напередодні під час конференції, присвяченої 75-річчю Альянсу, яка відбувалась 30 травня у Празі, Столтенберг заявив, що хоча НАТО і надає Україні "безпрецедентну підтримку" від початку повномасштабної війни, але цього "замало".

3 квітня генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг запропонував п'ятирічний пакет військової допомоги Україні в розмірі 100 мільярдів євро.

Він переконаний, що союзники погодять довгострокову угоду стосовно фінансування України до липня.

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Новини Чєрнігова