Поліція викрила схему розкрадання коштів на ремонті доріг у Куликівській громаді Чернігівщини

У Чернігівській області поліцейські викрили схему розкрадання бюджетних коштів, призначених для ремонту доріг у Куликівській громаді. Збитки становлять майже 3 мільйони гривень.

Під час розслідування з’ясувалося, що 44-річний підприємець, який надавав послуги з технічного нагляду, був відповідальним за перевірку якості дорожніх робіт. Замість того, щоб контролювати виконання ремонту згідно з державними стандартами, він у змові з іншими особами дозволив виконувати роботи неякісно. Потім він офіційно підтвердив, що роботи виконані належним чином, що не відповідало дійсності.

На основі його звітів підрядник отримав оплату майже в 3 мільйони гривень за роботи, які фактично не відповідали стандартам.

Таким чином, за даними слідства, через недбалість підприємця відбулося привласнення чи розтрата чужого майна шляхом зловживання службовим становищем, в умовах дії воєнного або надзвичайного стану.

Підприємцю вже повідомили про підозру у службовій недбалості, яка призвела до значних збитків для громади (ч. 2 статті 367 Кримінального кодексу України).

Досудове розслідування триває.

Фото – Поліція Чернігівської області.

Источник

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Новини Чєрнігова