Як у Варвинській громаді долають виклики у сфері медицини

Як у Варвинській громаді долають виклики у сфері медицини

Житло, премії, підйомні та навчання — у Варвинські громаді долають виклики у сфері медицини. Останні декілька років у Варвинській лікарні гостро стоїть проблема забезпечення закладу охорони здоров’я молодими кадрами. Медзаклад обслуговує більше 15 тисяч жителів громади, з них 1400 внутрішньо переміщені особи.

Аби покращити ситуацію Варвинською селищною радою затверджено програму місцевих стимулів для медичних працівників. На цей напрямок у бюджеті заплановано 320 тис. грн. Програмою передбачається придбання і оренда службового житла, фінансова підтримка молодих лікарів, матеріальне заохочення до професійного свята і оплата навчання персоналу.

Молодий спеціаліст може отримати одноразово або частинами 150 тис. грн заохочення. Вже сьогодні у Варвинські лікарні працюють два молодих фахівця — хірург та анестезіолог. Спеціалісти надають медичні послуги жителям громади. Соціальним пакетом вже скористався лікар-анестезіолог — коштом громади спеціалісту придбали квартиру. Також селищна рада планує виплатити і підйомні у сумі 150 тис. грн. Завдяки роботі лікаря якість надання послуг у відділенні інтенсивної терапії, що у Варвинські лікарні, значно покращилась, зазначає селищний голова Валентина Саверська-Лихошва.

Лікар-хірург також практикує. Фахівець на базі лікарні проводить елементарні операції, це дозволяє жителям Варвинщини отримувати послуги, не відвідуючи інші громади. Як розповідає пані Валентина, до громади має прибути і дружина фахівця. Жінка — лікар-невролог. Тому у громаді сподіваються, що незабаром з’явиться ще один професійний медик. На сьогодні селищна рада ставить за мету придбати родині квартиру, це рішення ухвалив депутатський корпус в ході засідання сесії.

Варвинська громада потребує і лікарів-педіатрів. Фахівці необхідні, аби стаціонарне відділення лікарні мало змогу функціонувати.

Сьогодні і колективом медичного закладу і селищною радою здійснено всі можливі заходи, аби Варвинська лікарня вийшла на новий рівень. Медичний заклад продовжує контрактувати пакети фінансування від НСЗУ.

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Новини Чєрнігова