Чому вода у кранах ніжинців мутнувато — біла? Пояснює керівник водоканалу

Чому вода у кранах ніжинців мутнувато - біла? Пояснює керівник водоканалу

Фото: ілюстративне. з соц. мереж

Досить часто містяни звертаються до Ніжинського водоканалу з приводу питань, які стосуються якості води. На даний час найбільше запитань стосовно мутновато-білого забарвлення рідини.

Віталій Кошовий, начальник Ніжинського водоканалу дав пояснення щодо най-поширеніших проблем з якими стикаються ніжинці користуючись водою з-під крана.

«Мутнувато-біла вода. Це досить розповсюджене і цілком безпечне явище. Біло-го кольору вода набуває через бульбашки повітря, які накопичуються у воді переважно через високий тиск її подачі. Якщо набрати таку воду у ємність (глечик чи банку), через кілька хвилин бульбашки зникнуть і вона знову стане прозорою», — пояснив керівник водоканалу.

Також комунальник розповів ще про декілька проблем з водою:

  • Якщо рідина має НЕПРИЄМНИЙ ЗАПАХ і жовтуватий колір. Здебільшого це трапляється, коли споживання води у домі незначне і вода застоюється в трубах. В та-кому випадку також варто спустити воду впродовж кількох хвилин перед тим, як нею користуватися.
  • Вода ЖОВТО-КОРИЧНЕВОГО кольору, скоріш за все це пов'язано з ремонтом внутрішньобудинкових мереж. Після того, як воду відключили на час ремонту, а по-тім відновили подачу, стається так званий гідроудар, під час якого зі стінок труб зриваються відкладення іржі, що є цілком нормальним. Щоб отримати чисту воду, достатньо просто спустити її протягом кількох хвилин, доки вона знову не стане прозора.
  • Якщо після кип'ятіння води залишається ОСАД. Накип, що може утворюватися на стінках чайника, не є свідченням поганої якості води, його утворення є абсолютно нормальним явищем. Цей осад — це солі кальцію й магнію, що є важливими елементами для здоров`я людини та мають бути присутні у питній воді. Систематичне вживання виключно дистильованої води, яка не залишає накипу, може призвести до захворювань, пов’язаних із порушенням водно-сольового балансу організму.

джерело: Ніжинська міська рада

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Новини Чєрнігова