Міноборони Франції не підтвердили направлення військових інструкторів в Україну — BFM TV

Французькі військові, Марсель, 8 травня 2024 року. Armée française — Opérations militaires/X

У Міністерстві оборони Франції не підтвердили інформацію про те, що в Україну незабаром вирушать французькі військові інструктори, щоб тренувати військових ЗСУ. Відомство сказало, що такі навчання "є одним з напрямів, що обговорюються".

Про це французьке Міноборони заявило в коментарі каналу BFM.

"Навчання на українській землі є одним з напрямів, що обговорюються з моменту конференції на підтримку України, скликаної президентом республіки [Емманюелем Макроном] 26 лютого. Це напрям, який ми продовжуємо вивчати спільно з українською стороною, зокрема, щоб зрозуміти їхні конкретні потреби", — прокоментували в Міноборони Франції.

Французьке медіа BFM надіслало такий запит після слів головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського. Той за результатами відеозустрічі з міністром оборони Франції Себастьяном Лекорню повідомив, що є домовленості про відправлення в Україну французьких інструкторів для підготовки українських військовослужбовців.

Зустріч в Парижі щодо України 26 лютого

Зустріч у Єлисейському палаці відбулася в Парижі 26 лютого. У конференції взяли участь канцлер ФРН Олаф Шольц, президент Польщі Анджей Дуда та прем'єр-міністри близько 20 країн ЄС. На зустрічі Сполучені Штати Америки представляли помічник держсекретаря США у справах Європи та Євразії Джеймс О'Браєн, а Сполучене Королівство — глава МЗС Девід Кемерон.

Після зустрічі президент Франції Еммануель Макрон заявив, що західні партнери України створили коаліцію з постачання Україні далекобійного озброєння. Також Макрон не виключив можливості відправити війська західних країн в Україну.

4 березня посол Франції в Україні Гаель Вейсьєр повідомив, що можливість відправки військ в Україну залежатиме від кожної держави-партнера окремо, "якщо хтось вирішить це зробити".

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Новини Чєрнігова