Порту в овертаймі дотиснув Спортінг та виграв Кубок Португалії

Порту в овертаймі дотиснув Спортінг та виграв Кубок Португалії

Порту — Спортинг. Фото — Getty Images

У спекотному та багатому на події фіналі Кубка Португалії Порту, з 29-ї хвилини граючи з чисельною перевагою, в овертаймі дотиснув Спортінг – 2:1.

Рахунок відкрив саме новий чемпіон Португалії – зробив це захисник Джеррі Сен-Жюст з подачі Педру Гонсалвеша. Але вже за п’ять хвилин Дракони зрівняли зусиллями Еванілсона. А ще за чотири Сен-Жюст став антигероєм, отримавши пряму червону картку.

Порту провів в атаках весь другий тайм, але марно. Гра перетекла в овертайм, і там чемпіон таки пропустив. Пенальті на користь Порту реалізував Мехді Таремі. Перед цим Сержіу Консейсау, тренера Драконів, був вилучений за надмірну експресію.

Леви відчайдушно намагалися врятуватися, навіть перебили суперника по ударах у площину воріт. Проте Порту втримав переможний рахунок і не дозволив лісабонцям покласти в Кубок раніше виграні золоті медалі чемпіонату.

Для команди-переможця цей кубковий тріумф став ювілейним, 20-м в історії. На рахунку Спортінга лишилося 17 трофеїв. Рекорд, як і раніше, тримає Бенфіка – 26.

Нагадаємо, у чемпіонаті Порту став лише третім. Срібним призером стала вищезгадана Бенфіка, за яку насичений сезон провів український голкіпер Анатолій Трубін.

  • Кубок Португалії. Фінал

Порту – Спортінг – 2:1 д.ч. (1:1, 0:0, 1:0)

Голи: Еванілсон, 25, Таремі, 100, з пен. – Сен-Жюст, 20

Вилучення: С. Консейсау (тренер), 97 – Сен-Жюст, 29

Джерело

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Новини Чєрнігова