Візьміть участь у редакційному конкурсі «Розкажи про потаємне», який проводять «маяківці»

Візьміть участь у редакційному конкурсі «Розкажи про потаємне», який проводять «маяківці»

ілюстративне

Започаткувати редакційний конкурс «Розкажи про потаємне» газетярів спонукав лист читачки із віддаленого від Корюківки села. Про що ж таке повідала жінка?

Наша постійна передплатниця Валентина Сидоренко з села Перелюб написала про невеличке, але дуже гарне село, яке майже зникло з мапи Корюківщини — Рудню. Це її маленька батьківщина. Сповнені щему й туги слова жінки, яка 40 років тому перебралася жити в інший населений пункт, зачепили за живе.

Бо чим старше ми стаємо, тим більше цінуємо куточок землі, де народилися й виросли, де кожен пагорб і дерево розповідають про щасливе дитинство. Де сонячний промінчик наче мамина посмішка, а хмарки над головою нагадують тата, котрий завжди навчав своїх дітей життєвої науки.

Ніколи й нічого не буде милішим за найщедрішу стареньку грушу і повалений колодязь із найсмачнішою у світі водою

Скільки ще ніжних слів сховані у наших серцях про малу батьківщину, які просяться назовні. А які неймовірні історії трапляються у житті! Які цікаві люди зустрічаються на шляху! Які доля посилає випробування! Ми хочемо, щоби земляки виговорилися, розповіли про те, що бентежить душу і не дає спати ночами.

Саме тому редакція газети «Маяк» започаткувала конкурс «Розкажи про потаємне: місце, де народився; найдорожчих і цікавих випадкових людей; найяскравіші події у житті й боротьбу з труднощами». Ми опублікуємо ці історії, адже так вони збережуться для майбутніх поколінь.

Уже дві історії побачили світ. Це натхненні зізнання у вічній любові своєму рідному селу від Валентини Сидоренко й Любові Грищенко. У четвер, 23 травня, на сторінках газети з’явилася не менш зворушлива історія Ніни Сиротенко. Редакція також отримала листи від Людмили Воробйової, Наталії Хуторної, Ніни Аринич, Тетяни Машталір, Лариси Васів, і скоро їхні історії теж з’являться на газетних шпальтах.

Надсилайте листи нам на поштову адресу (вул. Бульварна, 13, м.Корюківка, Чернігівська обл., 15300), електронну адресу (gazeta.mayak @ ukr.net). Приносьте їх особисто чи передавайте знайомими в редакцію. Найкращі публікації відзначимо нагородами.

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Новини Чєрнігова